“Cuina sostenible per la inclusió” aconsegueix un gran èxit aquest 2021

31 desembre 2021 Notícies

Tanquem 2021 amb un bon gust gràcies a tot el treball que s’ha fet des d’un dels nostres projectes alimentaris per lluitar en contra del malbaratament. El nomenament de Barcelona, com a capital de l’alimentació sostenible aquest 2021, ha sigut una plataforma perfecta per impulsar una transició alimentària cap a la sostenibilitat, amb l’objectiu d’enfortir la nostra economia local i millorar la salut i alimentació de la nostra ciutadania. Per tant, aquesta capitania, ha situat Barcelona com a paradigma perfecte per potenciar els projectes de reaprofitament i d’alimentació saludable que, des de la nostra institució, defensem i fomentem mitjançant projectes com “Cuina sostenible per la inclusió”.

Gràcies a la col·laboració de Barcelona Activa i a l’Ajuntament de Barcelona, hem pogut dur a terme aquesta iniciativa, mitjançant la qual s’ha treballat cada dia per poder complir amb aquests propòsits d’estalviar i reaprofitar els aliments, i a més, ajudar a les persones. Els treballs de recollida, classificació i preparació d’aquests aliments han estat duts a terme pel personal d’inserció laboral. És a dir, persones que es trobaven en risc d’exclusió social per diferents motius als quals se’ls ha ofert un contracte d’inserció de cara a millorar el seu futur en tots els àmbits.

Aquest dinar que s’ha preparat als fogons de D’ins, ha sigut repartit per tota una xarxa d’entitats que estan vinculades als serveis socials de Barcelona. En aquesta xarxa tenim a persones grans, persones sense sostre, persones refugiades i famílies sense recursos, entre altres. Aquestes persones reben els aliments rescatats cuinats a la nostra Escola-Restaurant pel personal d’inclusió, un recorregut que permet ajudar a molta gent i no malbaratar menjar.

De fet, tot el treball que hem realitzat aquest 2021 a D’ins es veu reflectit en la quantitat d’aliments que hem salvat de l’abocador, 260 tones! Tots aquests aliments s’anaven a malbaratar i li hem pogut donar una nova vida que no només ha ajudat a aquelles persones que esmentàvem abans, sinó també ajudar al planeta. Ja que això ens hi ha permès estalviar fins a 130 tones de CO₂, reduint considerablement l’impacte mediambiental que hagués tingut aquest malbaratament alimentari.

Gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona.VEURE TOTES LES NOVETATS