Descobrim la gestió alimentària de D’ins durant la Setmana Europea de Prevenció de Residus

09 novembre 2017 Notícies
residus

Del 18 al 26 de novembre tota Europa compartirà un mateix objectiu: prendre consciència de la necessitat d’optar pel consum responsable. El malbaratament de recursos és un dels temes que més preocupen a les societats europees i, per aquest motiu, hem d’adoptar mesures que ajudin a minvar el problema i aconseguir solucions. Com ho durem a terme? A través de diferents activitats que es duran a terme arreu de Catalunya. Una d’elles: la Jornada de Portes Obertes a l’Escola d’Hostaleria D’ins.

D’aquesta manera, el divendres 24 de novembre, de 09.30 a 11.30 h, donarem a conèixer el Projecte de Gestió Alimentària que des de la Fundació Formació i Treball desenvolupem a l’espai de D’ins en un model d’economia circular. A més del reaprofitament alimentari i la reducció de l’impacte mediambiental, a D’ins s’aconsegueix la generació de llocs de feina i l’entrega social d’aquests productes per a col·lectius en risc o en situació de risc d’exclusió social.

L’Escola d’Hostaleria D’ins és un servei de restaurant i càtering especialitzat en la cuina de mercat on, a través de la formació (auxiliar de cuina i de sala) es dóna resposta a persones que volen tenir l’oportunitat de treballar.

El Projecte de Gestió Alimentària té per objectiu impulsar la prevenció de residus alimentaris a través de la captació dels excedents que generen les cadenes de consum. Els aliments recollits són seleccionats, classificats, cuinats i destinats a l’entrega social en diversos projectes i permet la generació de llocs de treball (recollida, emmagatzematge, manipulació i distribució).

Amb la recollida d’aliments s’aconsegueix la reducció de residus i el malbaratament alimentari mitjançant l’aprofitament del 80% de l’excedent de producte alimentari, la conversió a àpats elaborats del 60%, l’increment d’un 10% d’empreses i organitzacions donant. A més, s’aconsegueix reaprofitar al màxim els excedents alimentaris recollits a través de la selecció i posterior manipulació del producte alimentari: amb activitats de sensibilització sobre el desperdici alimentari a la cadena de donants a partir de les campanyes de captació de producte; informant als col·laboradors sobre la normativa i tractament dels aliments durant tota la cadena de valor; implicant a les empreses participants de les campanyes sobre accions de reaprofitament que afavoreixen la inserció laboral dels més vulnerables.

Us esperem el divendres 24 de novembre a D’ins, no hi falteu!

 

              



VEURE TOTES LES NOVETATS