Descobrim i preservem la Pineda de Can Camins

26 setembre 2017 Notícies
pineda de can camins

Servim a la comunitat al mateix temps que adquirim uns coneixements. Aquest és el leitmotiv de l’APS, l’activitat d’Aprenentatge Servei que hem realitzat a la Pineda de Can Camins, situada a prop de la platja del Prat de Llobregat. Es tracta d’un espai natural que forma part de la Xarxa Natura 2000 i que alberga una de les arbredes més ben conservades del litoral català.

Conèixer aquest ecosistema i adonar-nos de la importància de la seva preservació han estat les claus d’aquesta formació. A banda de descobrir la història i evolució de l’espai protegit, la formació ha comptat amb la realització pràctica de tasques de neteja i protecció vegetal, basades en la retirada de plantes exòtiques que envaeixen la Pineda i posen en risc el seu futur.

Orquídies, fongs únics del mediterrani, diverses espècies d’aus com el picot i les mallerengues i molts altres animals i plantes formen un espai que entre tots hem de procurar mantenir intacte i viu. Per això, gràcies a tallers formatius com l’APS aprenem a ser conscients del que tenim a casa nostra i aprenem a treballar-ho perquè generació rere generació puguem gaudir d’un espai tan especial.

La formació s’ha dut a terme conjuntament amb persones usuàries i professionals d’altres entitats que formen part del Programa Reincorpora de l’Obra Social La Caixa.

 

        CIRE       logo generalitat justíciaVEURE TOTES LES NOVETATS