Deu persones es beneficien del programa Inditex a la Fundació Formació i Treball durant el 2021

14 febrer 2022 Notícies
Aprofitament alimentari

Deu persones s’han beneficiat del programa Inditex a la Fundació Formació i Treball al llarg d’aquest últim any. Aquestes persones han estat derivades de Càritas Diocesana de Barcelona i, mitjançant un contracte d’inserció, han donat suport al programa d’aprofitament alimentari a diferents nivells: selecció d’aliments re aprofitables, elaboració de plats a la cuina i distribució i logística, entre d’altres. A més, han gaudit d’un acompanyament per part de l’equip tècnic d’inserció i producció, amb la finalitat de millorar les seves competències professionals i incrementar així les seves possibilitats d’inserció al mercat laboral no protegit.

Dos casos d’èxit del programa Inditex són els de la Flor i en Miguel. D’una banda, Flor ha trobat feina com a administrativa al mercat laboral ordinari després d’haver realitzat l’itinerari del programa, on ha dut a terme part de la gestió administrativa en relació amb l’aprofitament alimentari.

Amb el projecte la Flor va millorar en el seu nivell formatiu i va incrementar així les possibilitats d’inserció en el mercat laboral no protegit. “Gràcies al pas per l’empresa d’inserció, ara tinc la feina que m’agrada com a administrativa. Ara no hi ha qui em pari”, assegura. A més, explica que la Fundació Formació i Treball la va ajudar amb la situació d’irregularitat i que, en aquest sentit, se sent “molt agraïda”. “Després del contracte em van ajudar a buscar ofertes, a saber com superar una entrevista i donar en la diana. Ara em sento més segura de mi mateixa i capaç d’aconseguir allò que em proposi”, conclou.

Un altre dels beneficiats del programa Inditex ha estat en Miguel, que ha aconseguit regularitzar la seva situació mitjançant el contracte d’inserció a la Fundació, després de molts anys en situació irregular. En Miguel ha treballat al magatzem des d’on entraven i sortien aliments que després serien distribuïts per a l’entrega social. Posteriorment, ha exercit com a conserge i com a cuidador de persones trasplantades en col•laboració amb l’Hospital Clínic.

 VEURE TOTES LES NOVETATS