D’ins aposta per la sostenibilitat al servei de càtering del Primavera Sound

07 juny 2019 Notícies

El Primavera Sound 2019 va obrir les seves portes, un any més, renovant el servei de restauració a la iniciativa D’ins, de la Fundació Formació i Treball, que es va encarregar de servir els menús al staff que fa possible l’esdeveniment.  Amb un 40% més que l’any passat, un equip de 35 professionals van donar el millor de si, servint més de 5.000 menús a l’staff que va fer possible aquest festival. Com a innovació enguany es van servir els àpats en envasos biodegradables i bosses de paper.

A més, hem proporcionat un total d’11.900 unitats de serveis entre plats, coberts, envasos, entre d’altres en el lliurament d’àpats amb material de PLA, un plàstic biodegradable d’origen vegetal provinent del blat de moro i l’alvocat. Així mateix, aquesta entrega d’aliments es va realitzar amb mobilitat elèctrica. Amb aquestes actuacions hem aconseguit reduir fins a 6 tones les emissions de CO₂ en el marc del Primavera Sound.

És el nostre tercer any consecutiu que treballem de la mà del Primavera Sound donant suport a famílies en situació de vulnerabilitat en la generació d’ocupació. Enguany van ser 35 llocs de treball per a persones provinents de diferents itineraris d’inserció. Tot el personal de cuina, transport i servei de sala junt l’equip tècnic, van demostrar un any més la seva gran professionalitat i vàlua, aportant els menús per a l’staff d’aquest gran esdeveniment.

El servei de restauració es va organitzar en dues àrees. D’una banda a la carpa, on es va servir un total de 3.126 bufets utilitzant plats biodegradables d’origen vegetal provinents de blat de moro i alvocat. I de l’altra a l’àrea pícnic on es va servir 2.250 àpats per emportar en bosses de paper.

Apostant per la sostenibilitat, l’avituallament es va fer amb mobilitat elèctrica, on l’excedent alimentari es va portar immediatament a menjadors socials perquè siguin reincorporats als seus menús al mateix moment. Amb aquestes mesures la nostra Fundació incorpora a la seva activitat un procés més en innovació i prevenció en la reducció de residus i malbaratament alimentari.

Segons indicadors oficials de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic el 75% de les emissions de CO₂ generades provenen de la producció energètica, el ciutadà del carrer també és una part fonamental per poder contribuir estalviant, per exemple, en matèria de residus: reduir residus i llençar-los correctament per fer més efectiva la retirada selectiva i generar, conseqüentment, menys emissions, especialment en el cas de la matèria orgànica.

D’ins és una iniciativa impulsada per la Fundació Formació i Treball. El projecte neix a finals de 2013 com una escola de restauració en la qual, a través de la formació, es dona resposta a persones que volen tenir l’oportunitat de treballar.

Bici Amiga al Primavera Sound

En aquesta edició el festival va apostar de nou per les iniciatives socials de la nostra Fundació Formació i Treball, a més del càtering, també va col·laborar Biciamiga. Es van posar a disposició dels assistents del Primavera un aparcament de bicicletes des del dia 30 de maig fins al dia 1 de juny per afavorir la mobilitat sostenible. Dins de les nostres iniciatives socials es va poder generar ocupabilitat a 6 persones contractades per la nostra Fundació durant els tres dies del festival.

Primavera Sound amb un sentit social amb les ODS

L’aportació de Formació i Treball amb la inclusió laboral de persones en situació de vulnerabilitat social aporta un sentit social al Primavera Sound. La present edició va estar  marcada pel compromís del festival amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que s’emmarquen dins l’Agenda 2030 de Nacions Unides, compromisos que també compartim des de Formació i Treball. Es tracta d’un pla d’acció perquè els governs, empreses i  societat civil cooperin en cadascun dels objectius específics. L’aliança del Primavera amb els ODS serveix per aportar als projectes que es desenvolupin un impacte en l’acció climàtica, la sostenibilitat i la igualtat.

Des de la Fundació Formació i Treball  va formar part del programa Barcelona + sostenible de l’Ajuntament de Barcelona, una xarxa de més de 1.000 organitzacions compromeses amb la sostenibilitat ambiental, social i econòmica que aposten per la construcció col·lectiva d’una ciutat responsable amb les persones i el nostre l’entorn.

 VEURE TOTES LES NOVETATS