“Diria a totes aquelles dones que han patit maltractaments que: Juntes som més fortes”

09 març 2021 Notícies

<<Vaig arribar a la Fundació Formació i Treball amb un estat d’ànim molt baix, estava vivint una situació molt complicada i a més havia deixat els meus dos fills al meu país, Bolívia. Porto 18 mesos treballant amb un contracte d’inserció amb el qual estic aprenent a crear-me un futur. Actualment sóc manipuladora tèxtil i faig diferents funcions com seleccionar i classificar la roba segons el tipus de teixit, la tipologia i la temporada. >>

D’aquesta manera comença el testimoni de l’Ana María (nom fictici), que amb motiu de la Campanya de la Dona 2021- #Inclusióésigualtat- que desenvolupa la Fundació, ha volgut unir-se i compartir la seva experiència vital, per poder arribar a altres dones que han viscut o estan vivint el mateix que ella i perquè com ella explica: “compartir experiències és molt enriquidor”.

L’Ana María ha format part del grup de dones que han participat en la primera edició del programa Avancem Juntes. És un projecte de la Fundació Formació i Treball adreçat a dones treballadores de les seves empreses d’inserció que han patit violència de gènere. Una iniciativa l’objectiu de la qual és treballar de manera personal i especialitzada la problemàtica afegida que suposa per a les dones haver patit violència de gènere, per poder empoderar-se en l’àmbit personal i professional. A més de prevenir i sensibilitzar d’aquesta problemàtica a les persones treballadores de les empreses d’inserció de tot el grup.

Per què vas decidir participar en el projecte Avancem Juntes?

Jo havia patit maltractaments físics i psicològics durant 5 anys per part de la meva exparella i pare dels meus dos fills de 16 i 4 anys. Per aquesta raó, quan la meva tècnica d’acompanyament a la inserció em va proposar participar en aquest projecte, l’Avancem Juntes, vaig decidir participar.

Quines activitats heu fet al llarg d’aquests mesos?

Durant el temps que ha durat el projecte vam fer xerrades sobre les experiències que cadascuna de nosaltres va viure. A més d’això, tallers sobre sentiments i valors, on hem treballat l’autoestima, la confiança en altres persones, l’assertivitat o com fixar metes professionals i crear un pla real per aconseguir-les.

Què t’ha resultat més satisfactori de les sessions a Avancem Juntes?

El més satisfactori per mi ha estat poder escoltar les experiències de les meves companyes i poder  treure de dins la meva experiència.  Recordar aquells anys tan durs de la meva vida amb el suport de les meves companyes em feia sentir bé i forta. 

Vaig deixar de confiar en la gent i m’ha resultat molt difícil tornar a recuperar aquesta sociabilitat que vaig perdre. Gràcies a l’Avancem Juntes he après a ser més sociable, ja que abans em costava molt relacionar-me amb la gent i sobretot amb els companys de la feina. 

Com ha millorat el teu dia a dia?

Ha millorat molt a l’hora de resoldre problemes, abans m’ofegava en un got d’aigua i no volia ser conscient de la realitat que m’envoltava. Ara em sento forta i capaç de solucionar tots els problemes que em puguin sorgir en el meu dia a dia. Quan una persona expressa els seus problemes es treu un pes de sobre, compartir experiències és molt enriquidor. Els diria a totes aquelles dones que  han patit maltractaments que juntes som més fortes. 

 

Si vols saber més del projecte entra aquí.

Amb el suport :

 

 

 VEURE TOTES LES NOVETATS