Donation Room, l’altra cara del Mobile World Congress

01 març 2018 Notícies

El projecte Donation Room ha arribat per tercer any consecutiu al Mobile World Congress amb l’objectiu de reduir la seva petjada de CO₂ i donar sortida a materials, equipaments i mobiliari que seran reutilitzats per altres persones i organitzacions. Aquesta iniciativa està impulsada pels organitzadors del MWC, GSMA, i es porta a terme amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

La Fundació Formació i Treball hi participa per segon any consecutiu gestionant la logística del projecte que, a més de la reducció de residus, té com a objectiu generar un impacte positiu en el teixit social i donar tot el material a entitats del tercer sector i iniciatives socioculturals. La Fundació Amiga contracta 12 persones que junt amb personal de GSMA recullen i emmagatzemen el material, en fan l’inventari i, un cop finalitzat el Congrés, el reparteixen a les diverses entitats, casals, centres cívics i iniciatives d’entrega social vinculades al projecte a través dels ajuntaments de Barcelona i l’Hospitalet. Aquesta distribució és possible sistematitzar-la gràcies a tota una feina prèvia d’anàlisi de necessitats i de registre de peticions de les diferents entitats.

Les dades de l’any passat avalen un projecte amb què ens agradaria seguir col·laborant en els propers anys. El 2017 el Mobile World Congress va tancar amb el reaprofitament de 19,3 tones de material de construcció i 13,2 de mobiliari, un total de 32,5 tones de material reutilitzat. La Fundació Formació i Treball hi va participar amb 14 persones durant 12 dies i va distribuir el material a través del seu Projecte d’Entrega Social, també en va fer ús a l’Espai Glòries i a les Botigues Amigues. Entitats com La nau, Pont Solidari, La Fàbrica del Sol-Ateneus de Fabricació, Can Batlló i la Federació d’Entitats de Festa Major de Sants també hi van participar el 2017.

L’Enric Falcó, el cap d’àrea de Serveis de la Fundació Amiga, feia una valoració de la implicació d’altres actors fonamentals: “Volem agrair als expositors la seva sensibilització i compromís amb el projecte; des de la preparació del Congrés fins a la seva finalització, passant pel temps en què se celebra, aquestes persones encarregades d’estands i àrees de promoció dels seus productes, reben informació sobre tot el que fa referència al Donation Room. Ressaltava també la importància de la consciència mediambiental i la sensibilitat social d’una fira de projecció mundial i un gran impacte econòmic. Des de la Fundació seguirem col·laborant amb aquells projectes que aposten per reduir residus, distribuir material a persones i famílies amb pocs recursos i, per sobre de tot, generar ocupació.

Aquesta activitat s’emmarca dins del programa d’Entreh¡ga Social que (compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona)

 

                  VEURE TOTES LES NOVETATS