El Primavera Sound aposta per la iniciativa social D’ins per a l’elaboració dels menús de l’staff

31 maig 2018 Notícies

Durant 5 dies el Primavera Sound esclata omplint el Fòrum de Barcelona de música, color i intensitat a parts iguals. Però per aconseguir aquesta màgia que acompanya el festival des de fa 18 anys, cal posar en marxa tot un engranatge que comença molt abans. Mig mes abans, comencen els preparatius físics, tot el muntatge de les infraestructures i l’equipament que acull el reconegut festival i el seu perfecte i detallat acondicionament. D’això s’encarrega un equip intern, el conegut com l’staff del festival, els primers en arribar i els últims en marxar. Encarregats també que tot funcioni durant els 5 dies de Primavera Sound i que tot quedi com abans un cop hagi finalitzat.

Tot aquest treball sol quedar a l’ombra i és indubtable la seva importància. Des de la Fundació Formació i Treball, amb el nostre servei de càtering D’ins, estem molt orgullosos de poder ser els responsables “d’alimentar” a tot aquest gran equip durant tot el Primavera Sound, tant en l’abans, el durant i com en el després.

25 treballadors de la Fundació elaboraran minuciosament més de 4.000 menús en les instal·lacions de D’ins i els transportaran els dies de festival o bé en format bufet, o en racions picnic per a l’equip que treballa, per exemple, en el muntatge d’escenaris i no poden accedir a l’espai de menjador. Durant el muntatge previ i el desmuntatge, l’Staff ve al menjador de D’ins situat a Passeig Lola Anglada s/n (cantonada amb Sant Ramon de Penyafort) de Sant Adrià de Besòs.

Aquesta oportunitat que per segon any consecutiu ens brinda el Primavera Sound a la Fundació Formació i Treball, ens ajuda a generar ocupació, 17 nous llocs de treball adreçats a persones que es troben en situació de vulnerabilitat. Els cuiners, transportistes o cambrers que gestionen els menús per a l’staff tindran una oportunitat laboral i de la mà del nostre personal de D’ins demostraran un any més la seva gran professionalitat i vàlua.

Us convidem

I per poder compartir el funcionament d’aquest petit però gran engranatge social que ja ha posat en marxa D’ins des del dia 14 de maig, ens agradaria convidar-vos a acompanyar-nos a conèixer tant els menús i les cuines on elaborarem el menú per al staff del Primavera Sound, el recorregut que fa, així com el més important de tot, les persones que han aconseguit una oportunitat laboral per a fer possible aquest gran encàrrec.

D’ins  és una iniciativa impulsada per la Fundació Formació i Treball, entitat sense ànim de lucre promoguda per Càritas Diocesana de Barcelona l’any 1992. El projecte neix a finals de 2013,  com una escola de restauració en la que, a través de la formació, es dóna resposta a persones que volen tenir l’oportunitat de treballar. Amb el temps, D’ins ha anat consolidant el seu espai de restauració, com a referent a la zona de Diagonal-Besòs, així com la seva línia de càtering.

Bici Amiga al Primavera Sound

En aquesta nova edició el festival segueix apostant per les iniciatives socials de la Fundació Formació i Treball, a banda del càtering, també hi col·laborem amb el Bicipark (del nostre projecte social Bici Amiga). 420 places d’aparcament de bicis a disposició dels assistents als Primavera Sound des del dia 30 fins al dia 2 amb horaris de fins a 18 hores seguides. Aquest encàrrec permetrà donar feina durant els dies del festival a 6 persones contractades per la Fundació Formació i Treball dins del projecte Bici Amiga.

Bici Amiga està ubicat a l’avinguda Eduard Maristany, 4 de Sant Adrià de Besòs (al Fòrum). D’entre els seus serveis destaca: el primer pàrquing vigilat de bicicletes, el taller de reparació i manteniment, formació en autoreparació, punt de recollida i recollida a domicili de bicicletes. És la iniciativa al voltant del món de la bicicleta que afavoreix la mobilitat sostenible i la inserció sociolaboral promoguda per la Fundació Formació i Treball.

 

 

 

 VEURE TOTES LES NOVETATS