El Programa d’Entrega Social atén a Barcelona més 3.000 famílies amb més de 4.400 entregues durant el 2020

30 desembre 2020 Cornellà de Llobregat

El Programa d’Entrega Social (PES) gestionat per Formació i Treball ha assolit aquest 2020 prop de 4.253 entregues a un total de 2.955 famílies en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona. La iniciativa es desenvolupa amb el suport de l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI i de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS). El PES gestiona el lliurament de roba, mobles de la llar i objectes de puericultura a persones i famílies que es troben en risc d’exclusió social.

Pel que fa a les dades d’entrega de l’Ajuntament de Barcelona, un 72% s’ha destinat a xecs per roba, un 23% en xecs per a mobles i un 5% per joguines i bressols. El valor total d’aquestes entregues és de gairebé 409.000€.

Les persones que tenen necessitats de roba, mobles o productes de puericultura acudeixen als diferents serveis socials d’ajuntaments i Càritas sol·licitant aquest tipus de suport. Pel que fa a l’Àrea Metropolitana, amb l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat s’han gestionat un total de 80 entregues que han beneficiat a 58 famílies per valor d’uns 6.000€. Respecte a les persones derivades per Càritas Diocesana de Barcelona s’han realitzat un total de 114 entregues a 58 famílies per valor de 7.400€.

L’entrega de roba, mobles i joguines ha estat possible gràcies a la col·laboració de particulars i empreses d’arreu de Catalunya. El material ha arribat a la Fundació Formació i Treball mitjançant el programa de captació de donacions en espècie i a través dels serveis de recollida a domicili i les donacions als contenidors taronja Roba Amiga i vermells de Càritas. Des de Botiga Amiga oferim la possibilitat de triar productes segons les necessitats i gustos de cadascú. L’Entrega Social és per a nosaltres un instrument que possibilita dignificar l’assistència i treure l’estigma de les persones que reben ajuda. Aquest any 2021 seguirem impulsant la solidaritat amb compromís, molta feina i treball en xarxa.

Amb el suport de:VEURE TOTES LES NOVETATS