El Programa Làbora tanca el 2017 amb 259 contractacions!

23 gener 2018 Notícies

 

El Programa Làbora treballa per al foment de l’ocupació i, apropa a les persones en situació de vulnerabilitat al mercat laboral. El projecte facilita que empreses i entitats tinguin accés a una borsa de candidatures on, ben segur, hi trobaran la persona que millor s’ajusta a les seves necessitats de contractació laboral. L’orientació, la formació i l’acompanyament que es fa de cada persona, sempre seguint els criteris d’ocupació per competències, són la garantia del seu èxit. El Làbora vincula l’empresa a un programa amb compromís i responsabilitat social que afavoreix la igualtat d’oportunitats entre la ciutadania.

El Programa Làbora és un projecte de Ciutat impulsat per l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS), i dissenyat i gestionat en col·laboració amb ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social), FEICAT (Empreses d’Inserció de Catalunya), i Creu Roja.

Des de la posada en marxa del programa, a finals de 2014, Formació i Treball ha aportat al Programa un equip professional en el sector. Concretament, en aquest 2017 s’ha comptat amb 4 orientadors/es ubicats al districte de Sant Martí i a Torre Baró, i amb 3 prospectors laborals. A més a més des de la Fundació ja fa dos anys que participem en la gestió de les formacions.

 

El 2017 ens ha deixat molts bons resultats, tant de persones ateses, persones contractades, insercions i formacions. Els resultats obtinguts han estat:

  • Persones ateses entre els 4 punts: 821 persones
  • Persones contractades entre els 4 punts: 259 persones
  • Insercions totals entre els 4 punts: 377 contractes

 

I les 3 accions formatives portades a terme dins el marc d’aquest projecte han estat:

  • Activitats auxiliars de magatzem: 7 alumnes han finalitzat i 5 han estat contractats
  • Dependent/a de forn, fleca i degustació: 7 alumnes han finalitzat i 1 ha estat contractat
  • Controlador/a d’accessos: 29 alumnes han finalitzat i 7 han estat contractats

 

Hem format a un total de 43 persones, de les quals han aconseguit feina 13, un 30% d’inserció aconseguit fins al moment.

La cooperació i el treball en xarxa entre la Fundació, l’Ajuntament de Barcelona i el teixit empresarial de la ciutat ha estat i és la clau per al bon funcionament del Programa i l’assoliment de resultats tant positius!

 VEURE TOTES LES NOVETATS