El projecte Foodback permet recuperar 569.382 kg d’aliments durant els primers vuit mesos de funcionament

29 setembre 2022 Notícies

L’espai Foodback de Mercabarna, un projecte en el qual la Fundació Formació i Treball participa fent la selecció d’aliments, ha pogut recuperar 569.382 kg de peces de fruita i verdura durant els primers vuit mesos de funcionament del projecte, d’un total de 767.196 kg. Això significa el 74,22% del total dels aliments que han arribat al centre procedents dels excedents dels paradistes de Mercabarna. Aquesta quantitat, posteriorment, s’ha entregat al Banc d’Aliments; entitat que s’encarrega de coordinar la distribució d’aquestes peces de fruita i verdura a entitats del Tercer Sector.

El passat 31 de març es va inaugurar l’espai Foodback, situat a Mercabarna. Es tracta d’un espai de reaprofitament alimentari, un projecte pioner que té com a finalitat incrementar l’aprofitament de fruites i hortalisses no comercialitzables i donar-les així una segona vida ja que són aptes per al consum.

En aquesta iniciativa col·laboren diferents entitats, entre les quals hi ha Formació i Treball, amb l’objectiu general de posar en pràctica un model de bioeconomia circular per minimitzar el malbaratament alimentari, impulsant el reaprofitament, per crear un model més sostenible i, a la vegada, fomentar la inserció de col·lectius vulnerables per millorar les seves oportunitats laborals de cara al futur.

Formació i Treball, amb la inclusió i amb la sostenibilitat

La Fundació Formació i Treball s’encarrega de fer la selecció de fruites i verdures que sí que es poden reaprofitar i són aptes per al consum humà. Aquests aliments són recuperats dels excedents que els paradistes de Mercabarna envien al punt verd. Aquest triatge el porten a terme quatre persones en situació de vulnerabilitat –dues dones i dos homes- que són contractades per la Fundació amb un contracte d’inserció i que estan realitzant un itinerari laboral, amb la finalitat de fomentar la seva inserció laboral i millorar les seves oportunitats en la recerca de feina de cara al futur.

La nostra missió de sempre, la inserció laboral

Des de la posada en marxa del projecte Foodback, 7 persones en total, contractades per la Fundació Formació i Treball, hi han treballat amb un contracte d’inserció; entre les quals destaca el cas d’èxit d’en Sekou Fofana. En Sekou va aprofitar el seu pas pel Foodback per aprendre i, a més, es va treure el carnet de carretoner i el de manipulació d’aliments . I, fins i tot abans de finalitzar el contracte d’inserció va aconseguir una feina i va poder fer el salt al mercat laboral ordinari, com a peó forestal, complint així amb l’objectiu final del contracte d’inserció.



VEURE TOTES LES NOVETATS