El projecte ‘No t’aturis’ de Formació i Treball beneficiari de la campanya d’arrodoniment solidària de Bonpreu d’agost

02 agost 2021 Notícies

El projecte ‘No t’aturis’ impulsat des de la Fundació Formació i Treball, serà la iniciativa beneficiària de la campanya d’arrodoniment solidària de Bonpreu i Esclat del mes d’agost. El projecte seleccionat s’adreça a joves tutelats/des i extutelats/des, que han realitzat un itinerari formatiu dins l’àmbit hostaler, i on es fan servir metodologies d’aprenentatge punteres, com l’ABP (Aprenentatge Basat en Projectes), i  la formació en alternança (combinació de formació en aula  i pràctica en context laboral real). 

L’Arrodoniment Solidari és una iniciativa de Bonpreu i Esclat, juntament amb Worldcoo, que permet als clients i clientes dels establiments Bonpreu i Esclat, arrodonir la seva compra en benefici de causes socials. Aquesta iniciativa permet, de forma voluntària, arrodonir l’import de les compres realitzades amb targeta de crèdit o dèbit i realitzar microdonacions per col·laborar amb diferents entitats socials cada mes, vetllant perquè les donacions i la comunicació siguin el més eficaç i transparents possibles.

El funcionament és senzill, en totes les compres superiors a 5€ realitzades amb targeta de crèdit o dèbit, abans de confirmar el pagament, el datàfon oferirà automàticament la possibilitat d’arrodonir la quantitat total de l’import de la compra, amb una donació mínima de 0,10€. L’import proposat de la donació dependrà de l’import total. Si el total de la compra és d’entre 5€ i 100€, es proposarà arrodonir fins a la següent fracció de 0,10 €. Si el total de la compra és superior a 100€, es proposarà arrodonir fins a la següent fracció de 0,50€.

“No t’aturis, projecte de formació en alternança”, seleccionat per Worldcoo per l’arrodoniment d’agost, va adreçat a joves tutelats i tutelades des de l’Àrea de Suport al Jove de la DGAIA. La iniciativa, que va arrencar a principis de març del 2020 i està desenvolupant la segona edició consisteix en oferir en un únic projecte formació que combina processos d’aprenentatge i d’experiència laboral. L’objectiu és assolir la integració sociolaboral d’aquest col·lectiu, mitjançant el desenvolupament d’un model de formació en alternança que aplica noves metodologies didàctiques i que es desenvolupa mitjançant el desenvolupament d’itineraris individuals i grupals encaminats a assolir l’autonomia dels i les joves.

La Fundació Formació i Treball és una entitat dedicada a la formació i inserció laboral de persones en risc d’exclusió social, així com el lliurament de productes de primera necessitat per a famílies amb escassos recursos econòmics. Per això desenvolupa itineraris d’inserció laboral, dirigits a joves tutelats o extutelats de Barcelona i Tarragona. El programa ofereix als joves acompanyament individual durant la formació (d’entre 9 mesos i un any) i formació en competències transversals bàsiques: relacionals, digitals, de lectoescriptura, comunicació i formació professional específica i orientació laboral per entrar al mercat de treball. Aquest camí formatiu els proporciona coneixements, eines i habilitats per millorar la seva ocupabilitat, facilitant oportunitats que els permeti integrar-se social i laboralment en la comunitat.

En col·laboració amb:

 

Amb el suport de:

 

 VEURE TOTES LES NOVETATS