El projecte SIRCLES tanca el curs per gestionar recursos orgànics

07 abril 2022 Notícies

El projecte SIRCLES va tancar ahir les classes del curs d’Auxiliar de Gestor de Recursos Orgànics, on 11 alumnes van rebre formació d’habilitats tècniques d’agricultura ecològica, gestió de recursos orgànics i elaboració de compostatge. Els alumnes també van aprendre habilitats socials, relacionals, cognitives i habilitat d’emprenedoria. La part teòrica del curs es va dur a terme a les nostres instal·lacions de Vila-seca (Tarragona) i la part pràctica es va desenvolupar a la nostra àrea de compostatge comunitari de la Torre d’en Dolça.

El curs, finançat per ENI CBC Med, va iniciar-se el passat 1 de març i va acabar el dia 7 d’abril amb una durada 25 jornades. Ara, els alumnes que han participat en el projecte són capaços de gestionar restes orgàniques i compost per si mateixos alhora que són capaços de crear una idea de negoci relacionat amb aquest tema. A més, els alumnes s’han mostrat satisfets amb el curs i asseguren que volen continuar formant-se en aquests temes d’economia circular. D’altra banda, han pogut prendre consciència sobre les restes orgàniques com a recurs i no com a rebuig, així com de la necessitat d’una separació adequada de les restes en el nostre dia a dia.

Ara que ha finalitzat el curs, es seleccionaran 6 alumnes que seran contractats a l’àrea de compostatge durant 6 mesos. Tot i que serà complicat fer la tria, des del projecte estem molt orgullosos de donar l’oportunitat de treballar a una part dels nostres alumnes a l’àrea de compostatge comunitari de Torre d’en Dolça situada a Vila-seca, Tarragona.

Al mes de setembre, els habitants de Vila-seca i voltant tindran una segona oportunitat perquè es durà a terme la segona convocatòria d’aquest curs. I gràcies als comentaris i suggerències dels nostres alumnes d’aquesta primera convocatòria, podrem oferir, al setembre, una formació de gran nivell i realment necessària per la població de Vila-seca i el seu entorn.VEURE TOTES LES NOVETATS