El projecte “Trastos Vells” aposta per la reutilització de residus a través del disseny i les arts visuals

31 maig 2019 Notícies

Formació i Treball, juntament amb la col·laboració del Departament d’Arts Visuals i Disseny de la Universitat de Barcelona i de la Fundació Centre d’Higiene Mental les Corts, han portat a terme el projecte “Trastos Vells: Noves oportunitats pel clima, la innovació i la inclusió”. Aquest projecte neix amb l’objectiu de col·laborar conjuntament en la mitigació del canvi climàtic mitjançant la reutilització i el reciclatge de material de rebuig que gestiona la Fundació per tal d’arribar al residu zero.

Els alumnes tenen l’encàrrec de dissenyar productes a partir de la matèria prima que gestiona Formació i Treball i que no pot aprofitar per a la seva reutilització. Partint d’uns residus que aparentment ja no tenen cap utilitat, la creativitat i les eines que aprenen a emprar a la Universitat són els recursos que l’alumnat utilitzen per convertir els residus en recursos i oportunitats.

Posteriorment els usuaris del Centre d’Higiene Mental les Corts, són els encarregats d’elaborar i fer reals aquests dissenys que han creat els universitaris. El resultat final són uns objectes amb molt valor afegit, per un cantó trobem la reutilització de materials, l’aproximació al món laboral dels usuaris del Centre d’Higiene Mental i per últim l’entrega d’aquests nous dissenys a persones vulnerables, mitjançant l’entrega social.

La iniciativa s’emmarca en la col·laboració realitzada des de fa 5 anys amb la Universitat de Barcelona, sota el nom FITstorming. Posant en valor el medi ambient el passat 24 de maig la setmana passada va començar una exposició d’art que presenten els alumnes de l’assignatura de projectes de disseny experimentals de la Universitat de Barcelona dins del projecte  en col·laboració amb la nostra empresa d’inserció.VEURE TOTES LES NOVETATS