El projecte VESTA ja comença a donar fruits!

12 abril 2022 Notícies

Al gener es van iniciar els primers itineraris sociolaborals personalitzats dirigits a dones participants del projecte VESTA i ja comencen a sorgir els seus primers brots verds!  VESTA és un programa d’acompanyament social que treballa per garantir l’habitatge i la feina a dones en situació de sensellarisme amb fills i filles a càrrec. L’acompanyament que hem començat aquest 2022 inclou les següents accions:

 

  • Seguiment tutorial individualitzat amb diagnosis ocupacional i definició d’un pla de treball personal.
  • Derivació a formacions en oficis, carnets professionals… realitzades per la nostra entitat o per organitzacions externes.
  • Reforç de les competències bàsiques i transversals mitjançant píndoles, monogràfics, tallers d’alfabetització digital, idiomes i competències clau pel manteniment d’una feina, entre d’altres.

 

I la tasca que estem desenvolupant ja ha començat a donar fruits! La Tamara, una jove participant del projecte, s’ha inserit amb contracte indefinit a una empresa del sector comercial. De mica en mica les persones van complint el seu objectiu gràcies a l’impuls que els dona aquest projecte, que els permet donar les seves primeres passes cap a la inserció sociolaboral. Esperem que molt aviat us puguem tornar a donar grans notícies sobre l’evolució de la resta de participants!

Aquest projecte sorgeix de la col·laboració entre diferents ajuntaments i entitats del Besòs: Sant Adrià de Besòs, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Montcada i Reixac, el Consorci del Besòs, Càritas Diocesana de Barcelona, Sant Joan de Déu-serveis socials Barcelona i la Fundació Formació i Treball, que és la responsable d’acompanyar a les dones que puguin iniciar un itinerari cap a la formació i inserció laboral.VEURE TOTES LES NOVETATS