El taller de reaprofitament alimentari, un taller per alimentar somriures

14 juliol 2017 Notícies
alimentem somriures

Alimentem Somriures, una acció tan bonica com essencial, una acció tan preciosa com necessària. Oferir als més menuts allò que és fonamental per al seu creixement no és senzill per a tothom. Hi ha famílies amb dificultats per alimentar els seus infants de forma equilibrada i rica en nutrients. Davant d’aquesta situació, el projecte Alimentem Somriures neix per cobrir aquesta necessitat i, al mateix temps, donar eines als pares i mares per treure el màxim profit dels recursos alimentaris de què disposi la llar.

D’aquesta manera, hem organitzat el taller de reaprofitament alimentari, una activitat dirigida a tota la família i que ha tingut lloc a les instal·lacions de la Fundació Formació i Treball. L’Olga, directora de l’escola i restaurant D’ins, ha donat les claus a mares i pares per treure el màxim profit als aliments mitjançant receptes fàcils d’elaborar i riques en proteïnes.

Sabies que amb un pollastre podem tenir aliment per tres àpats diferents d’una família de quatre membres? I si en lloc de llençar aquells plàtans que estan molt madurs en fem un boníssim gelat natural de plàtan, ric en potassi, magnesi i fòsfor?

Mentre les mares i els pares descobrien els secrets del reaprofitament alimentari, els més petits de la família s’ho han passat d’allò més bé pelant, tallant i preparant la fruita per fer-ne unes delicioses brotxetes. I si les banyem amb xocolata? Una festa! Els somriures han envaït la sala i els petits han gaudit d’un matí ben divertit amb el menjar saludable com a pal de paller.

Amb el taller de reaprofitament alimentari posem punt i final al projecte Alimentem Somriures, una iniciativa solidària que al llarg de sis mesos ha estat clau per a una seixantena de famílies amb escassos recursos econòmics per fer front a les necessitats nutritives dels seus membres. Finalitzem un projecte fet amb cor i amb cap, perquè no tots tenim el mateix accés a una primera necessitat tan bàsica com l’alimentació. Ens fa molt feliços saber que durant aquests mesos hem contribuït a alimentar petits i preciosos somriures.VEURE TOTES LES NOVETATS