El Taller Sant Isidre celebra el Sant Jordi de la millor manera

19 abril 2018 Notícies

Vols celebrar Sant Jordi de la millor manera? Acosta’t a la Plaça Pompeu Fabra de Badalona aquest dilluns 23 d’abril! Hi trobaràs els usuaris i usuàries del Taller Sant Isidre venent roses i llibretes que han preparat especialment per a l’ocasió, dins dels tallers de manualitats que realitzen a l’entitat.

Unes roses i llibretes úniques que han decorat i preparat per fer d’aquesta efemèride, un gran record.

Sobre el Taller Sant Isidre

El Taller Sant Isidre és un centre sòcio-ocupacional dirigit a persones sense llar, que vol donar resposta a les necessitats d’aquest col·lectiu al territori. La Fundació Roca i Pi, Càritas Barcelonès Nord, i la Fundació Formació i Treball han iniciat una tasca de col·laboració per engegar i desenvolupar aquesta iniciativa. Aquest taller és per als seus promotors com “una eina pont que permet als usuaris i usuàries fugir, a poc a poc, de les situacions d’exclusió social en què estan immersos. Un primer pas, per recuperar hàbits sociolaborals, que els apropin al teixit social i laboral del seu entorn”.

El projecte es justifica en la situació que presenten moltes de les persones que participen del Centre d’Acollida diürn per a persones en situació de sense llar FOLRE, la Casa d’Acollida Bisbe Joan Carrera de Càritas i el menjadors socials de la parròquia de Sant Adrià del Besòs o el recentment posat en marxa a Badalona, en relació als aspectes d’inserció sòcio-laboral. El Centre FOLRE, la Casa d’Acollida i el menjador social, són projectes que atenen a unes 60 persones, dones i homes majors d’edat que es troben en una situació de vulnerabilitat i exclusió social.

L’objectiu del projecte és acompanyar algunes d’aquestes persones en el camí de recuperació de la seva màxima autonomia, tot tenint en compte les seves potencialitats i limitacions. Les situacions de les persones que es podrien atendre en el projecte es caracteritzarien per: Necessitat de tenir una ocupació que estructuri el temps i que sigui adaptada a la realitat dels participants (exigència mitja-baixa, poques hores, acompanyament continu, ….). Necessitat d’obtenir una formació pràctica que pugui obrir perspectives d’inserció sòcio-laboral. Necessitat de sentir-se útils i vàlids davant ells mateixos i davant la societat. Necessitat de desenvolupar habilitats i actituds pròpies del treball com: compromís, constància, capacitat de treball en equip, feina ben feta, etc. Necessitat d’obtenir una incentivació econòmica (en forma de beca) que motivi l’activitat alhora que reafirmi les habilitats i actituds laborals. Necessitat d’inserció sociolaboral, tenint en compte que, sovint, sols es podrà dur a terme des del treball protegit, entre d’altres.VEURE TOTES LES NOVETATS