Els i les joves de Formació en Alternança fan un concurs de cuina!

27 maig 2022 Notícies

El passat dimarts 24 de maig, els i les joves de Formació en Alternança van participar en un concurs de cuina per equips. Aquesta activitat és el resultat d’un dels reptes pedagògics que donen forma a l’itinerari de Formació en Alternança. Cada grup  va tenir completa llibertat a l’hora d’escollir la recepta, i van haver de  preparar el seu pressupost, fer la compra dels ingredients, organitzar el cuinat i la distribució de les tasques.

Arribat el dia, van tenir dues hores pel cuinat dels seus plats per tal de presentar-los al jurat, compost per professionals de diversos departaments de l’Entitat, com per exemple l’Abdelhaq, antic alumne del mateix projecte que actualment treballa a la nostra Escola d’hostaleria.

Les elaboracions van ser:

  • Seffa amb pollastre,  de la mà de l’Hassane i l’Ibrahim
  • Pollastre “al ajillo” amb patates al forn i lactonesa,  elaborat pel Mohamed, el Kahlid i l’Amine
  • Cistellets de plàtan amb diferents farcits, elaborat per la Michelle i el Lamin

 

Cada grup van haver d’explicar el seu plat davant del jurat i van respondre les preguntes que els pogués sorgir. El jurat va valorar tenint en compte el gust, la presentació i l’explicació.
Es va proclamar guanyador el grup de la Michelle i el Lamin, ja que, a més d’estar molt ben fet i presentat,  el jurat va destacar la  intenció dels participants de fer un plat que fusiona les seves dues cultures, Colòmbia i Gàmbia.

Tots i totes van gaudir molt de l’experiència i va ser un gran repte pels i les joves d’Alternança que van tirar endavant d’una forma excel·lent.

Aquesta activitat s’ha fet en el marc del curs de cuina adreçat a joves del projecte formació en alternança, on durant 4 mesos molt intensos els i les joves han après tècniques de cuina, elaboracions i altres competències pròpies de l’ofici de cuiner/a.

El curs ha estat possible gràcies al finançament de Fundació MUTUA MADRILEÑA, en el marc de la X Convocatòria d’Ajuts a l’Acció Social que aquesta Entitat ha concedit el 2022. Amb aquest inestimable suport, joves en risc d’exclusió social disposen de més eines per encarar el seu futur.

Fundación Mutua Madrileña - ASPAYM MadridVEURE TOTES LES NOVETATS