Els joves de Formació en Alternança creen un bloc on comparteixen receptes culinàries i vivències

23 juliol 2021 Notícies

Els joves de Formació en Alternança han creat un bloc on comparteixen receptes de cuina i experiències viscudes durant el seu itinerari. Aquest projecte adreçat a joves tutelats des de l’Àrea de Suport al Jove de la DGAIA consisteix en oferir en un únic projecte formació que combina processos d’aprenentatge i d’experiència laboral. L’objectiu és assolir la integració sociolaboral d’aquests joves, a través del desenvolupament d’un model de formació en alternança que aplica noves metodologies didàctiques i que es desenvolupa mitjançant el desenvolupament d’itineraris individuals i grupals encaminats a assolir l’autonomia dels i les joves.

Una de les línies de treball amb els joves és la consecució d’un repte que pot ser de qualsevol classe. En aquesta ocasió han decidit apostar per la creació del bloc ‘Cocinando nuestro futuro’ per donar a conèixer el que fan i aprenen a l’escola restaurant D’ins. Es tracta del primer repte que realitzen en equip  i els ha servit per fomentar la seva autonomia i autoestima. Mentre hi treballaven han après com explicar una recepta pas a pas, a practicar l’expressió escrita i oral i a valorar-se com a cuiners.  

A més de la creació del bloc, els joves han volgut donar a conèixer la seva iniciativa i la feina que fan al personal de Formació i Treball a la seu de Sant Adrià del Besòs. Per fer-ho han realitzat unes targetes grans signades per ells amb un codi QR d’accés al bloc. També han cuinat unes galetes en forma d’estrella que han entregat als treballadors i treballadores dels diferents departaments de l’entitat. Una acció que ha estat molt ben valorada per l’equip de Formació i Treball que els ha felicitat per la bona feina realitzada.

Amb el suport:VEURE TOTES LES NOVETATS