Els usuaris del Taller de Sant Isidre participen al Sant Jordi fent roses per a la Fundació Llegat Roca i Pi

20 abril 2022 Notícies

Els usuaris i usuàries del Taller de Sant Isidre participen, com cada any, amb la celebració de la diada de Sant Jordi, confeccionant detalls i fent treballs manuals per a la Fundació Llegat Roca i Pi; entitat amb la qual conjuntament amb la Fundació Formació i Treball i Càritas Diocesana de Barcelona es porta a terme el projecte del Taller de Sant Isidre.

Enguany, les persones que formen el grup del Taller han creat unes roses de paper i tela, anomenades “Les roses de l’oportunitat”, que aniran destinades a la Residència Roca i Pi. Per aquesta activitat s’han fet servir materials reciclats com full de diccionari. Cada persona s’ha encarregat d’una part en concret de la confecció de la rosa, com cosir la tela i donar-li la forma de la rosa, unir-la a la tija i forrar-la, i empaquetar-les per a la posterior entrega.

Aquesta activitat comporta una sèrie de beneficis pels usuaris que cursen el Taller de Sant Isidre, com són el treball en equip, la companyonia, millorar la concentració i la gestió del temps, entre d’altres. També, a adquirir uns hàbits, una rutina, una puntualitat i tenir uns horaris.

El Taller de Sant Isidre

El Taller de Sant Isidre és un projecte que des de la Fundació Formació i Treball es desenvolupa amb col·laboració amb la Fundació Llegat Roca i Pi i Càritas Diocesana de Barcelona; i que es du a terme a la delegació de Badalona de Formació i Treball.

Es tracta d’un taller prelaboral dirigit a persones en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social, on se les ensenya a tenir uns hàbits bàsics necessaris abans de la recerca de feina i de la seva inserció al mercat de treball, com adquirir una rutina, una autonomia o saber treballar en equip, entre d’altres. D’aquesta manera se les pretén apropar al teixit social i laboral del seu entorn per una futura inserció sociolaboral, tot tenint en compte les potencialitats i limitacions d’aquestes persones vulnerables.

       VEURE TOTES LES NOVETATS