Emprendre en temps de coronavirus

26 novembre 2020 Notícies

Març de 2020 serà recordat en la història per ser l’inici de la pandèmia provocada pel virus SARS-CoV-2. Amb l’arribada del coronavirus es va paralitzar pràcticament el món sencer, les estrictes mesures per a frenar la seva expansió van generar una incipient crisi a nivell global que afecta ja de manera contundent a tots els sectors de la societat. Han estat moltes les petites i grans empreses que a nivell estatal han hagut de tancar i moltes més les famílies que han deixat de percebre ingressos. En una situació d’incertesa sense precedents al nostre país, són pocs però ben encaminats els qui s’adapten al canvi per a posar en marxa noves idees de negoci.

Són els casos de dos de les usuàries de la Fundació Formació i Treball que han participat en el Punt d’Autoocupació Incorpora per a crear i consolidar els seus negocis durant 2020. El PAI és un programa que treballa des de 2016 en la província de Tarragona per a contribuir a la inclusió social de col·lectius en risc d’exclusió social o en situacions vulnerables, mitjançant el suport i l’empoderament de projectes d’Autoocupació.

La missatgeria, un sector en auge

Alex J. Muñoz, va realitzar un itinerari d’inserció en la delegació de Constantí, després del qual va decidir llançar-se a emprendre el seu propi projecte d’autoocupació com a repartidor autònom a la ciutat de Reus, un negoci clarament en expansió arran de la pandèmia. Gràcies a l’ajuda i assessorament del Punt d’Autoocupació Incorpora (PAI), va aconseguir sol·licitar la capitalització de la prestació per desocupació que va utilitzar per a comprar un ciclomotor, tot l’equipament necessari, i també per a fer front a les despeses de constitució de la seva activitat.

Actualment l’Alex reparteix a domicili tot tipus de productes que li sol·liciten a través d’aplicacions, adaptant-se a les necessitats de la població en aquests moments de restriccions i confinaments.

Gràcies a la seva mentalitat emprenedora i treball constant, l’Alex preveu continuar creixent professionalment i evolucionar fins a consolidar-se com una empresa logística d’importància en el seu sector.

“Vaig haver d’aguditzar l’enginy per a recuperar-me”

Per part seva, Cristina Adzerías de ADZnadons es dedica a la fabricació i distribució de bolquers de tela. Amb l’arribada de la pandèmia, Cristina i el seu equip, juntament amb l’ajuda de l’Ajuntament de Les Borges del Camp, van confeccionar i van repartir més de 8.500 màscares i 300 bates de protecció de forma totalment solidària.

“Una vegada vam tornar a una certa normalitat em vaig quedar sense molts recursos per a continuar la meva activitat i vaig haver d’aguditzar l’enginy per a recuperar-me.”

Cristina va acudir al Punt d’Autoocupació Incorpora (PAI) per a poder tornar a posicionar la seva empresa a través d’una injecció de liquiditat. Amb l’assessorament de la tècnica, van apostar per sol·licitar el finançament que l’empresa requeria i poder continuar proveint-se i preparant-se per a l’augment de demanda. “El microcrèdit de Microbank ha estat un alleujament per a poder mantenir l’estructura d’empresa i renovar els contractes de treball a les empleades”, afegeix Cristina Adzerías.

Actualment, continuen explorant diferents estratègies de negoci, com la venda online dels seus bolquers de tela i també la venda de lots complets a Ajuntaments per a regalar als nounats de cada població, la qual cosa suposa una important reducció de la despesa en la gestió dels residus provocats pels bolquers d’usar i tirar.

Si vols emprendre o consolidar un negoci, contacta amb la tècnica d’autoocupación de la Fundació Formació i Treball: smonino@formacioitreball.org



VEURE TOTES LES NOVETATS