Entrevista als participants de Gitan@s amb projectes, gitan@s amb futur!: “Ha millorat la meva vida personal i professional”

28 novembre 2022 Notícies

Parlem amb dues de les 53 persones que han realitzat un itinerari personalitzat de recerca de feina dins del programa Gitan@s amb projectes, gitan@s amb futur!, impulsat per la convocatòria de Projectes d’Inclusió Sociolaboral de la Fundació “La Caixa” i destinat al poble gitano del Camp de Tarragona.

El projecte es va iniciar l’1 de novembre de 2021 i ha finalitzat aquest 31 d’octubre de 2022. En el marc del mateix es va dur a terme una molt exitosa formació de Manipulador de Carretons elevadors (frontal, retràctil, apilador i transpaleta elèctrica), dirigida a 17 participants. I una formació de Neteja d’edificis, oficines i locals de 80 h teòriques amb 14 diplomats. En total s’han pogut dur a terme 12 convenis de pràctiques amb diferents empreses col·laboradores.

 

M.M

Vaig començar en Gitan@s amb projectes, gitan@s amb futur!, en febrer de 2022, el vaig conèixer gràcies a l’Associació Cultural Gitana de Valls i vaig fer un Curs de carretoners i una formació de millora de competències transversals.

Personalment, m’ha ajudat molt, ja que he conegut a moltes persones gitanes amb ganes de millorar la seva situació. He participat en moltes activitats i ha sigut molt positiu. Ara tinc expectatives de futur i una xarxa de persones molt més àmplia. Les noies gitanes necessiten un espai com aquest on poder adreçar-se i trobar algú com l’Ainhoa (coordinadora del projecte a la Fundació Formació i Treball), amb qui sentir-se identificades i que et doni ganes i ajuda per millorar. L’únic és que ha durat molt poc i moltes persones necessitem més temps per aconseguir que aquests canvis es notin.

Gràcies al projecte, a més del curs de carretoners, em van ajudar a poder fer un curs de restauració i cuina i he pogut trobar una feina que començaré al mes de desembre. Gràcies a la tutora del projecte m’he motivat a fer tot això i ha millorat la meva vida personal i professional.

 

D.C

Ha estat una experiència molt positiva. Vaig decidir entrar al projecte Gitan@s amb projectes, gitan@s amb futur!, ja que acabava d’arribar dels Estats Units, se m’estava esgotant la prestació de l’atur i no trobava feina.

Vaig pensar a fer el curs de carretoners per poder obrir-me pas en nous sectors laborals, però gràcies a l’ajuda del projecte, vaig començar a treballar molt de pressa.

És un projecte molt necessari i m’ha ajudat molt, ja que la majoria de joves gitanos, necessiten oportunitats i des d’una mirada comprensiva cap a la nostra especificitat cultural, i aquest projecte ens ha ajudat a motivar-nos a continuar endavant.

Gràcies a aquest projecte he trobat una feina estable i fixa. El projecte m’ha donat l’impuls necessari per poder accedir a una feina i demostrar la meva valia, i gràcies a aquesta intermediació vaig entrar per ETT, després em van fer d’empresa i ara ja soc fix i si tot va bé em quedaré en aquesta feina substituint a un senyor que es jubila i que és la persona que m’ha ajudat a aprendre i no m’ha jutjat d’entrada, només pel fet de ser gitano.

 

De les 53 persones participants, 21 persones han aconseguit la seva inserció laboral (39,62%) i un total de 30 contractes (56,60%). A més, s’han dut a terme diferents visites d’entorn productiu, accions de sensibilització i visibilitat del projecte i de la comunitat gitana comptant amb la participació i coordinació amb entitats gitanes del territori.

 VEURE TOTES LES NOVETATS