Es compleixen dos anys de -Reus Compra Responsable- el servei de paqueteria social i mediambiental

23 desembre 2022 Notícies

Aquest mes de desembre es compleixen dos anys des que va començar el projecte Reus Compra Responsable, un servei de paqueteria ecològica i inclusiva a la ciutat. 

Ecològica ja que el repartiment de paquets es fa a través de dos tricicles elèctrics i inclusiva perquè les persones que els reparteixen, els ryders, tenen un contracte d’inserció i per tant venen derivades de serveis socials per trobar-se en un moment de vulnerabilitat o de risc d’excusió. 

Gràcies a aquest projecte, desde la Fundació Formació i Treball, encarregada de la contractació del personal, hem pogut realitzar un total de set contractes laborals d’entre els quals quatre regularitzacions. Regularitzacions laborals que duren un any d’estada on se’ls hi forma laboral, social i professionalment per poder emprendre una trajectòria laboral. 

Durant aquest dos anys (amb data d’octubre 2022) s’han repartir més de 1600 paquets, unes xifres que augmenten cada any tant en demanda de clients com de comerços adherits. En quant a la part mediambiental, les bicicletes han recorregut els carrers de la ciutat de Reus per portar les compres dels comerços locals sumant més de 11.000 km, el que suposa un estalvi de 2.981 Kg d’emissions de Co2  a l’atmosfera.

 

Comerços

En aquest projecte hi participen les dues principals associacions comercials, Unió de Botiguers i el Tomb de Reus, l’agrupació Comerç Solidari, el Pol Cooperatiu de Reus, l’Ajuntament i la Fundació Formació i Treball.

Actualment hi ha 61 comerços adherits a l’entitat, des de Reus Compra Responsable col·laborem amb empreses de paqueteria per la distribució de la paqueteria del terme municipal de Reus. Les empreses son SEUR, GLS i KOIKI. 

També, oferim el servei pickup per part del conveni que tenim amb l’empresa SEUR i GLS de recollida de paqueteria dintre del local central de Reus Compra Responsable, amb un horari d’atenció al client de 11:00h a 14:00h i 16:00h a 19:00h, el qual els clients poden venir a buscar el seu paquet i fer devolucions (Devolucions només amb l’empresa SEUR). També, es poden posar en contacte al telèfon 699 271 570 o al correu info@reuscompraresponsable.cat.  

Pròximament s’espera la incorporació de noves empreses al llarg de l’exercici 2023 compromeses amb la distribució de paqueteria sostenible. Gràcies a la consolidació de les empreses i el renom que hem adquirit en aquests dos anys, amb els pròxims convenis a tancar a principi d’any, la previsió es poder arribar al desembre 2023 amb 2000 paquets anuals.

 VEURE TOTES LES NOVETATS