‘Et mantenim connectat’ nou projecte per reduir la bretxa digital entre els col·lectius vulnerables

13 juliol 2020 Notícies

A la Fundació Formació i Treball hem desenvolupat el projecte ‘Et mantenim connectat’ dirigit a persones en risc d’exclusió social que s’han vist afectades per la bretxa digital durant la crisi sociosanitària provocada per la COVID19 i no podien desenvolupar el seu itinerari de formació. La iniciativa, que compta amb el suport de Cellnex Telecom i Epsilontec, ha permès fer entrega de prop de 35 tablets amb servei de connexió a internet. La pandèmia ha provocat un augment continuat de famílies amb necessitats d’ajuda social i ha generat una nova necessitat bàsica: l’accés a la tecnologia i internet. 

‘Et mantenim connectat’ és un projecte dirigit a les persones que realitzen cursos de formació a l’entitat. En primer lloc s’han establert uns criteris per tal de regular les necessitats i posar a disposició de les persones un dispositiu electrònic o connexió internet. Principalment són persones que estan en recerca activa de feina, que estan seguint formació online i persones amb menors que no disposen de dispositius suficients per tal de poder seguir l’escola. En el moment en el que queda assignat un dispositiu i/o connexió a internet a una persona, se signa un rebut i un compromís de retorn del material quan aquest ja no sigui imprescindible per així seguir cobrint altres noves famílies amb aquesta necessitat. L’objectiu en tot moment és el de poder fer un ús regularitzat dels dispositius per tal de facilitar-ho a les persones que els és imprescindible pel seu procés d’inclusió social.

Un nova realitat

La formació, la recerca de feina, o l’acompanyament sociolaboral és i serà, cada vegada més, de manera no presencial. Això afecta molt directament a les persones amb menys recursos que no tenen accés a aquestes eines i que per tant, queden excloses d’aquest nou sistema que ha vingut per quedar-se. Des de Formació i Treball, davant del compromís amb les persones més vulnerables, hem de seguir lluitant contra la bretxa digital, buscar noves vies de col·laboració i cerca de nous recursos per obtenir aparells tecnològics i accés a internet amb l’objectiu de facilitar la seva accessibilitat a les persones que tenen aquesta necessitat no coberta.

La formació, una eina per millorar la inserció laboral

Durant el 2019, 958 persones van fer un curs a Formació i Treball entre les diferents seus i delegacions que tenim a Barcelona, Sant Esteve de Sesrovires, Cornellà de Llobregat, Garraf i Tarragona. Persones que no han tingut l’oportunitat de poder formar-se però que tenen competències més que suficients per fer-ho. Persones motivades, amb capacitat de sacrifici i ganes de millorar.

Les formacions que es desenvolupen a la Fundació principalment estan vinculades a l’aprenentatge d’oficis i adquisició de noves competències. Destaquen sobretot formacions del sector de l’Hostaleria i el Turisme, Comerç i Màrqueting i Serveis Socioculturals. L’objectiu d’aquestes formacions, moltes vegades complementades amb pràctiques en empreses, és que quan una persona finalitza el curs, tingui noves competències assolides per tal d’aconseguir una oportunitat laboral.

Amb el suport de:VEURE TOTES LES NOVETATS