Èxit a la formació de carretoner: una nova oportunitat laboral per a moltes persones

12 juliol 2019 Notícies

Des de Formació i Treball es realitzen formacions contínues per posar en valor i millorar les competències (en concret les persones que provenen d’itineraris d’inserció sociolaboral). Una bona mostra d’això és que s’ha realitzat la primera jornada de formació de carretoner en col·laboració amb l’autoescola La Geltrú, de la població del Garraf.

Les jornades s’han realitzat durant els dies 19,20 i 21 del passat mes de juny i, entre d’altres, s’han dedicat a la formació en prevenció de riscos laborals en carretons, la conducció en carretons elevadors, en carretó frontal, retràctil, l’actualització de la normativa de prevenció de riscos laborals i l’operativa bàsica en la conducció de carretons elevadors.

Aquesta formació ha estat una breu, però intensa experiència per als quatre treballadors assistents a les jornades i la seva cloenda no podia ser millor: tots han arribat als objectius de la formació, obtenint la titulació i el carnet de conductor de carretoner. Resaltem l’anècdota que ens comentava el Juan, destacant que “havia rejovenit al tornar a trepitjar una aula” -recordant amb nostàlgia els anys passats a les aules de l’escola-. Una bona injecció d’energia per començar l’estiu, però sobretot una nova possibilitat per millorar la seva ocupació i, en conseqüència, el seu projecte de vida.

La segona jornada es realitzarà entre els mesos de juliol i agost, on es preveu que hi participin quatre persones més i que assoleixin els objectius de la formació, obtenint així la titulació de carretoners. Aquesta acció formativa està subvencionada pel projecte Noves Oportunitats de l’Obra social “la Caixa”.

 

 VEURE TOTES LES NOVETATS