Un nou cas d’èxit del programa Reincorpora Alta Exclusió!

03 maig 2022 Notícies

Des del 2021, el “Programa Reincorpora – inserció laboral de persones sota mesures judicials” ha ampliat el seu abast, incloent-hi a altres col·lectius molt vulnerables, especialment les persones en exclusió residencial. L’objectiu és aplicar la mateixa metodologia de treball que tants bons resultats ha donat al llarg dels darrers anys.

Avui coneixem com és la vida d’una de les persones beneficiàries d’aquest Programa, que Formació i Treball gestiona a la delegació de Tarragona. Es tracta de l’Ali, qui ha aconseguit donar els seus primers passos al món laboral amb el seu primer contracte de treball estable.

L’Ali és un migrant que prové del Marroc, on va deixar als seus pares i als seus germans, i va arribar a Espanya el 2018. I després de traslladar-se durant uns quants mesos per diferents centres de Catalunya va arribar al pis on viu actualment. Tres anys després de la seva arribada va començar a fer de voluntari al menjador social de Taula Amiga, on va conèixer la Fundació, i després de mesos ajudant-nos vam oferir-li formar part d’un dels nostres programes d’inserció laboral. Ell va acceptar amb molta motivació i va poder combinar l’itinerari amb el voluntariat.

I durant el seu itinerari va coincidir amb la data de renovació del NIE i gràcies a això va aconseguir el seu permís de treball. Aquest fet, juntament amb les diferents formacions ocupacionals que ja havia fet pel seu compte, va facilitar el nostre procés de cerca de feina. Durant aquest procés van sortir diferents ofertes, però cap d’elles va prosperar fins que va arribar una vacant a l’Empresa d’Inserció de Formació i Treball per donar suport al menjador social i realitzar el servei de càtering al Centre Penitenciari Obert de Tarragona.

El vam ajudar a preparar l’entrevista i va superar altres dos més processos de selecció, sent el candidat seleccionar per entrar a treballar. Per tant, el passat 7 d’abril va poder signar el seu primer contracte laboral. Ara l’Ali forma part del servei de Taula Amiga i també s’encarrega del servei al Centre Penitenciari Obert de Tarragona.VEURE TOTES LES NOVETATS