Finalitza la segona convocatòria formativa del projecte europeu SIRCLES

25 octubre 2022 Notícies

Aquest mes d’octubre ha finalitzat la formació d’Auxiliar de Gestió de Restes Orgàniques i Compost duta a terme dins del projecte europeu SIRCLES finançat per l’ENI CBC MED que desenvolupa Formació i Treball Empresa d’Inserció al camp de Tarragona des del 2021.

Després d’un mes i mig de formació, 11 alumnes han finalitzat aquesta segona convocatòria amb un diploma que certifica que han obtingut els coneixements teòrics i pràctics necessaris per a poder gestionar una àrea de compostatge.

Durant els pròxims dies comença el període de selecció a través del qual 6 de les persones que han finalitzat el programa seran seleccionades i contractades durant un període de 6 mesos a mitja jornada per a treballar en l’àrea de compostatge. La resta d’alumnes/as seran derivats/as al departament d’intermediació laboral per a poder iniciar un itinerari d’acompanyament a la cerca d’ocupació.

La formació de 100 hores que va començar a principis de setembre ha compaginat una part teòrica on els/les alumnes/as han treballat coneixements bàsics sobre els procediments de transformació i maduració del compost, el seu tractament i optimització així com classes transversals on han pogut aprofundir en habilitats socials i laborals com el treball en equip, gestió del temps o creació d’un currículum. Els/les alumnes han rebut també un bloc formatiu sobre emprenedoria que ha permès a les participants adquirir les bases necessàries per a poder emprendre en matèria de compostatge comunitari.

D’altra banda, al llarg de la formació els/les alumnes/as han pogut realitzar la part més pràctica de la formació directament en l’àrea de compostatge creada pel mateix projecte i que es troba en ple funcionament des de maig del 2022 a la Torre d’en Dolça, Vila-seca i on han treballat els/les alumnes que van ser seleccionats/des durant la primera convocatòria d’aquest curs.

El curs ha estat dirigit majoritàriament a dones i joves de Vila-seca que es trobaven en una situació de desocupació en el moment de la inscripció i /o en una situació de vulnerabilitat.

Per a saber més sobre el projecte es pot accedir a la segona newsletter del SIRCLES on la prova pilot de Formació i Treball Empresa d’Inserció ha estat destacada.

 segona newsletter del SIRCLES on la prova pilot de Formació i Treball Empresa d’Inserció ha estat destacada.

 VEURE TOTES LES NOVETATS