Formació i Treball aposta pel colideratge en el relleu de la direcció general

17 desembre 2020 Notícies

COMUNICAT

17 de desembre de 2020

La direcció general del grup Formació i Treball seguirà un nou model de colideratge des del dia 1 de gener de 2021. Xavier Puig i Marina Arnau, gerent i directora d’Acció Social respectivament, assumiran la codirecció general de Formació i Treball. Agafaran el relleu d’Albert Alberich, qui ha assumit el càrrec durant deu anys.

El patronat de Formació i Treball, amb el nomenament d’aquest colideratge, aposta de forma clara per un model de governança compartit, que enalteixi la cultura i valors de l’entitat a partir de processos participatius i democràtics, i alhora continuï potenciant el seu model empresarial (basat en el treball en xarxa, l’autoexigència, la innovació i la transformació social). En aquest sentit, la nova codirecció general impulsarà un model d’organització matricial que afavoreixi el creixement dels equips amb l’objectiu d’abordar amb la màxima eficiència els nous reptes de l’etapa actual.
Xavier Puig, és llicenciat en Dret per la UNED amb estudis superiors en Direcció, Administració i Gestió d’Empreses, i té una àmplia trajectòria professional lligada a càrrecs de direcció i gestió d’entitats no lucratives, així com a consultores laborals. L’any 2001 va assumir la direcció d’Administració i Finances de la Fundació, fins al 2014, any en que va ser nomenat gerent.
Per la seva banda, Marina Arnau és llicenciada en Geografia i Història per la UB amb estudis superiors en Justícia Criminal i Serveis Socials. La seva experiència professional està molt vinculada al món social, assumint càrrecs de direcció a Creu Roja de Tarragona i de Catalunya. Arnau, s’incorpora al grup Formació i Treball l’any 2011 ocupant la direcció de la delegació de Tarragona, càrrec que va combinar amb la direcció d’Acció Social des de 2012.

Albert Alberich mantindrà la seva vinculació a l’entitat, ja que passarà a dirigir Moda Re-, iniciativa promoguda per Cáritas que coordina a nivell estatal els projectes de tractament tèxtil de totes les Càritas i Empreses d’Inserció associades i de la que Formació i Treball és impulsora.

Segons afirma el president de l’entitat, Àngel Cànovas: “La direcció liderada per Alberich ha estat cabdal per la consolidació del model circular de l’activitat tèxtil, per l’obertura i creixement de l’activitat alimentària així com per enfortir les aliances amb els nostres stakeholders. L’elecció d’aquesta codirecció permetrà mantenir la identitat i equilibri de l’entitat refermant l’esperit d’autofinançament, el desenvolupament de serveis vinculats directament amb la missió, i la clara visió orientada a la generació de llocs de feina i al foment de l’ocupació en un context d’economia circular”.

Sobre el Grup Formació i Treball

La Fundació Formació i Treball (www.formacioitreball.org), promoguda per Càritas Diocesana de Barcelona al 1992, compta avui amb un equip de 530 persones, 270 de les quals són persones en risc d’exclusió social. El que fa que sigui una de les empreses d’inserció més grans d’Europa. Des de la seva creació l’entitat ha atès a més de 39.000 persones amb un model d’economia circular que impulsa l’ocupació, la sostenibilitat econòmica i el respecte pel medi ambient. Al llarg de la nostra trajectòria, la Fundació ha anat creant i participant en diferents entitats que, amb la seva activitat, han permès ampliar el ventall d’oportunitats a fi d’acomplir els seus objectius principals, i generar un impacte social, mediambiental i econòmic destacat a Catalunya i al conjunt de l’Estat. Així doncs, aquestes són les entitats, vinculades a la Fundació, que han reforçat i especialitzat la nostra activitat:
Formació i Treball, Empresa d’Inserció S.L.U: Desenvolupa un ventall de serveis que permet assolir la inserció laboral de persones en risc d’exclusió.
Roba Amiga, Empresa d’Inserció S.L: Especialitzada en l’activitat de tractament i gestió de roba usada, servei que permet assolir la inserció laboral de persones en risc d’exclusió.
Institut de Formació per a la Inserció Laboral S.L.U: Desenvolupa programes de formació professional per a l’ocupació dirigits a persones en risc d’exclusió.
Recibaix, Empresa d’Inserció S.L: Desenvolupa un ventall de serveis que permeten assolir la inserció laboral de persones en risc d’exclusió.
Amiga, ETT Social: Empresa de treball temporal creada per la Fundació per afavorir exclusivament la inserció laboral dels col•lectius en risc d’exclusió que atenen entitats del Tercer Sector.
Laborafit, Empresa d’Inserció S.L: Amb seu a Madrid, en la col•laboració amb la Fundación Labora de Cáritas Madrid, especialitzada en el tractament i gestió de roba usada, servei que permet assolir la inserció laboral de persones en risc d’exclusió.

La Fundació aposta clarament per projectes de triple impacte, però situant com a eix principal i motor la creació d’ocupació laboral per a persones vulnerables. Entre aquests projectes destaquem Roba Amiga, dedicada a la recollida, selecció i tractament de roba; Botiga Amiga, Establiments dedicats a la venda al detall de roba de vestir, de la llar i complements; D’ins, serveis de restauració especialitzats en cuina de mercat, càtering i col•lectivitats; i en els àmbits de neteja i desinfecció, bugaderia industrial i construcció.
La Fundació treballa des d’un compromís basat en la justícia social i en aplicació de l’Agenda 2030 a través dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, posant les persones i les seves necessitats en el centre de l’activitat, amb l’objectiu d’empoderar-les per entrar al mercat laboral alhora que gestionar i dignificar programes de lliurament social. Els ODS en els que actua de forma prioritària i estratègica són: 1 Fi de la pobresa, 8 Treball digne i creixement econòmic, 17 Aliança per projectes, 4 Educació de qualitat, 10 Reducció de les desigualtats i 12 Consum i producció responsables.
Els valors marquen les actuacions de l’Entitat són: mantenir l’esperit de Càritas al servei de les persones, l’empatia social, la dignitat, la transparència, la sostenibilitat, la proactivitat i el treball en xarxa.



VEURE TOTES LES NOVETATS