Formació i Treball aposta per la sensibilització en la Setmana europea de prevenció de residus

02 desembre 2020 Notícies

La Fundació Formació  Treball va celebrar la Setmana europea de prevenció de residus 2020 participant en iniciatives de promoció d’hàbits de consum responsable i producció sostenible, així com de difusió d’accions que afavoreixen la reutilització de productes i materials.    

Des de l’Àrea de projectes i economia circular vam impartir dos tallers de sensibilització i reciclatge tèxtil en els instituts Miquel Martí i Pol de Cornellà i  Ramon Llull de Barcelona. En les dues sessions vam explicar la tasca de la valorització del tèxtil i la labor social que du a terme la Fundació a través del reciclatge de roba i la inserció de persones en situació de vulnerabilitat. Es va transmetre la importància de reduir i reutilitzar el tèxtil, es van explicar pràctiques sostenibles lligades al consum responsable i com quantificar l’impacte ambiental i social que té la nostra forma de consumir. Tot plegat amb el compromís de la Fundació per garantir una educació amb vista cap al futur amb uns objectius de respecte, protecció del medi i igualtat de les persones.

En el marc del projecte Recircular de la UPC, vam participar en un panel en línia on vam presentar la nostra aportació amb les barquetes compostables en el servei de menjador D’ins del Campus EEBE UPC. La iniciativa de la Universitat té com a objectiu augmentar l’eficiència en l’ús dels recursos públics reduint el consum, optimitzar recursos i incorporar el vessant educatiu de l’acció, compromesa amb la sostenibilitat i la seva difusió.

El tancament de la setmana el vam fer amb l’assistència al Congrés Nacional d’Educació Ambiental que posa les bases per avançar en el seu full de ruta: “transitar a la cultura de la sostenibilitat de l’acció individual a la transformació col·lectiva”, a través de la connexió i la reflexió de diversos experts en educació ambiental i amb la creació de noves eines i aliances.

Les setmanes vinents des de la Fundació també preparem una campanya Solidària, en el marc de la Comissió d’RSC del 22@ Network, adreçada a empreses del districte per sensibilitzar sobre la valorització del residu tèxtil a través de la recollida de roba. L’acció té també l’objectiu de difondre la importància del pas per les empreses d’inserció del Grup en el camí cap a la inserció sociolaboral. VEURE TOTES LES NOVETATS