Formació i Treball celebra la Setmana Europea de Prevenció de Residus

22 novembre 2022 Notícies

La gestió inadequada dels residus está provocant la contaminació atomsfèrica, del sól i l’aigua. Aquesta gestió té un gran impacte en el canvi climàtic provocant una gran quantitat de gasos hivernacle perjudicials per la salut i afectant al desenvolupament econòmic.

Per aquest motiu, del 19 al 27 de novembre, la Fundació Formació i Terball celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR 2022), la major campanya de sensibilització sobre aquest tema a Europa. Una iniciativa que anima a tota la ciutadania europea a dur a terme accions per concienciar sobre al importància d’optar pel consum responsable i potenciar així la reducció de residus.

Amb l’objectiu de canviar els hàbits de consum diaris de les persones, la Fundació realitzarà al voltant de 15 activitats online i offline a través dels seus dos eixos estratègics d’activitat, l’àrea tèxtil i l’àrea alimentària. A més, aquest any la Setmana es dirigeix especialment a la concienciació en l’àmbit tèxtil.

En aquest sentit, en l’àrea tèxtil, obrim al públic la Fundació a través de visites a la planta de recollida tèxtil i realitzem tallers educatius per explicar la importància de la reducció, reutilització i reciclatge. A més, aprofitarem per visibilitzar els diferents projectes que estem desenvolupant conjuntament amb l’Agència de Residus de Catalunya, entre ells potenciar la teconolofia Fibersort i la digitalització del sistema de derivació de persones al programa d’Entrega Social que té per objectiu, millorar la vida de les persones amb poc recursos a través de l’entrega de roba i aliments.

Perseguint l’objectiu de sensibilitzar a les persones, realitzarem també concursos educatius tant a Botiga Amiga amb Moda re- com a l’escola restaurant D’ins, en els seus espais físics i en els seus canals de xarxes socials.

En definitiva, totes les accions que es persenten durant aquesta setmana tenen per objectiu informar als nostres públics sobre la normativa i el tractament del tèxtil i de l’alimentació al llarg de la seva cadena de valor, implicant així a les empreses participants de les campanyes sobre accions de reaprofitament que afavoreixen la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social.VEURE TOTES LES NOVETATS