Formació i Treball col·labora amb la Diputació de Tarragona per dur a terme tasques de neteja forestal a Maspujols

16 setembre 2022 Notícies

La Fundació Formació i Treball ha dut a terme des del mes de març fins al mes d’agost d’enguany una neteja forestal i una rehabilitació del camí del Requet en el territori del municipi de Maspujols del Baix Camp, en el marc dels projectes forestals que la Fundació desenvolupa a diferents municipis de Catalunya amb treballadors d’inserció. Aquesta actuació compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona. S’ha pogut fer gràcies a la subvenció de la Diputació concedida en la convocatòria de 2021, valorada en 18.428,99€, i dirigida a Centres Especials de Treball, entitats titulars de Centres Especials de Treball d’iniciativa social i empreses d’inserció sociolaboral, per la conservació i millora d’espais naturals.

Gràcies també a la col·laboració amb l’Ajuntament de Maspujols, Formació i Treball ha realitzat diverses tasques de neteja i rehabilitació forestals en aquest municipi, entre les quals hi ha: la neteja del Barranc de Rocabruna, des de la Riera de Maspujols fins a la Font de la Bessona, on s’han arreglat els accessos i s’han creat diversos camins de pas, alguns de nous i altres rehabilitats. També s’ha creat un camí paral·lel a diversos llocs on l’aigua queda estancada.

D’altra banda, s’ha rehabilitat el Camí del Requet: s’ha creat un accés nou fins al poble i s’han obert molts trams per on no es podia passar i diversos accessos que van a parar als camins de Rocabruna, Maspujols i la Mineta.

També s’ha realitzat una neteja dels voltants de la Font de la Bessona: s’ha creat un pla al davant, un bosquet al darrere, unes escales i un pas pel lateral, entre d’altres. I s’ha fet una obertura d’un nou camí per sobre i darrere la Font de la Bessona que va a parar al Camí de Rocabruna. Finalment, s’han netejat les escombraries, la runa, els metalls, els plàstics i altres materials que s’han trobat i s’han dut a la deixalleria.

Com en tots els nostres serveis, apostem per la inclusió

Aquestes tasques les han dut a terme dues persones en situació de vulnerabilitat, que estan cursant un itinerari laboral i que han estat contractades per la Fundació Formació i Treball mitjançant un contracte d’inserció, amb l’objectiu de millorar les seves oportunitats laborals i que trobin feina en un futur al mercat laboral ordinari.

Les accions que s’han realitzat al municipi de Maspujols són un exemple més de les tasques que la Fundació Formació i Treball, en el marc de la línia Forestal a la delegació de Tarragona, porta realitzant des de l’any 2014 a diferents localitats, entre les quals destaquen les iniciatives d’arranjaments de zones forestals per millorar les condicions dels entorns naturals i en pro de la prevenció d’incendis en localitats com Vila-seca, Riudecanyes, Mont-roig del Camp, Vilaplana i L’Aleixar, en col·laboració de la Diputació de Tarragona i l’Obra Social La Caixa.

      VEURE TOTES LES NOVETATS