Formació i Treball col·labora en el Projecte Cirerers en les obres d’un edifici d’habitatge cooperatiu

19 octubre 2022 Projectes

Des d’octubre de 2021 i al llarg de 2022, gràcies a la convocatòria del Projecte Singulars, des de Formació i Treball hem pogut sumar sinergies al costat de La Constructiva, i i Saó Prat, per a poder dur a terme la construcció i remodelació d’un edifici d’habitatges plurifamiliar situat a la plaça de les Dones de Nou Barris de Roquetes (Barcelona), el Projecte Cirerers. Una innovadora proposta de compromís de cooperativisme d’habitatge portada a terme desde la cooperativa Sostre Cívic després de l’adjudicació d’un dels solars públics del concurs de 2016 de l’Ajuntament de Barcelona. 

El resultat, un edifici de vuit plantes (inclosa la planta baixa), trenta-dos habitatges i espais comunitaris (esdevé l’edifici més alt de l’Estat construït en fusta).

 

Una oportunitat per a les empreses d’inserció com Formació i Treball per a generar oportunitats laborals dirigides a persones vulnerables, en aquesta ocasió dins del sector del manteniment i les reformes. Gràcies a aquesta convocatòria hem pogut contractar sis persones, dues d’estructura i quatre en contracte d’inserció sociolaboral.

 

Entre els treballs realitzats per Formació i Treball:

-s’han pintat els 32 pisos de la promoció

-s’han col·locat totes les persianes tipus “alicantinas”

-s’han realitzat repassos i reparacions finals

Projecte Singulars

La convocatòria de Singulars té per objectiu generar ocupació a través de la creació de nous projectes empresarials, noves línies de negoci, noves empreses i nous mercats en el marc de l’economia social i cooperativa i aprofitant oportunitats estratègiques del propi sector d’activitat o del territori. Aquesta subvenció està dins el marc de l’Economia Social, i és promoguda pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, amb el finançament del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social del Servei Públic d’Ocupació Estatal.

 

 VEURE TOTES LES NOVETATS