Formació i Treball consolida Work in Tech, formació en noves tecnologies per millorar la inserció laboral

20 desembre 2021 Notícies

Alejandro Bosch García va iniciar un procés d’acompanyament i orientació laboral a la Fundació Formació i Treball l’any 2020, de la mà del programa REINCORPORA. Aquest és un projecte que ofereix a les persones privades de llibertat la possibilitat d’iniciar un itinerari personalitzat d’inserció sociolaboral. Aquest mateix any 2020, i acompanyat per la tècnica de seguiment del programa, va realitzar un curs d’Auxiliar de Cuina (que incloïa pràctiques professionals), diferents càpsules formatives de competències transversals enfocades al coneixement dels diferents canals de recerca de feina, i un itinerari específic de competències digitals (eines Google, definició d’objectiu professional, construcció de CV), així com formacions específiques professionalitzadores (cocteleria i servei de sala).

A partir d’aquest darrer any 2021, Alejandro s’ha incorporat a un altre dels nostres projectes, l’Impulsa’t, un programa d’acompanyament integral per a la inserció sociolaboral que ofereix formació vinculada a la millora de l’ocupabilitat. A través d’aquest programa ha pogut continuar aprofundint en un altre dels àmbits que li interessava: el món tecnològic-digital. Així, els darrers mesos ha realitzat formacions com el Taller d’Impressió 3D, on va conèixer les plataformes disponibles d’ús públic per descarregar recursos de disseny 3D, i el programa Work in Tech, un projecte finançat per Google que permet adquirir coneixements al terreny IT i competències tecnològiques. Actualment, Alejandro continua formant-se i continua en un procés actiu d’acompanyament per a la inserció laboral. Ell mateix ens explica la seva experiència a la formació Work in Tech.

  • Com vas saber que es realitzava la formació Work in Tech?

Mitjançant un programa que seguia a “Formació i Treball”

  • Per què vas decidir participar?

Perquè volia ampliar coneixements, ja que m’encanta tot allò que té a veure amb ordinadors i noves tecnologies.

  • Creus que t’ha ajudat a millorar el teu currículum de cara a trobar una nova feina o obrir-te a un nou mercat?

No només m’ha ajudat a perfilar el meu currículum, sinó que ho ha millorat amb un títol certificat sobre una matèria, que avui dia considero està molt sol·licitada.

  • Com valores la formació en general?

És excel·lent, des de la informació que es dicta de la mà dels googlers fins als de Quick Labs que van resultar ser grandiosos. Agraeixo la possibilitat d’haver pogut experimentar amb aquest tipus de plataformes a distància. Gràcies a Google, Formació i Treball i lògicament Coursera.

  • En paral·lel també has rebut un assessorament i acompanyament per part de Formació i Treball per trobar feina, en què ha consistit?

Formació i Treball porten des del minut zero amb mi, i el seguiment de suport ha estat immillorable pel que fa a mi, atès que m’han ajudat, amb dubtes, amb la bona realització del currículum, amb alguna oferta d’ocupació que pogués ser-me útil, és més, avui dia seguim en aquest procés de cerca activa d’ocupació.

  • Recomanaries aquest curs?

Si, recomanaria aquest curs totalment, per a qualsevol tipus d’usuari des de principiant fins a avançat, atès que és un curs molt complet on no deixa res a desitjar per poder afinar i perfeccionar habilitats a les persones avançades i ensenyar de zero a persones principiants.

 

 

 VEURE TOTES LES NOVETATS