Formació i Treball destina 50 lots de mobles per a infants en situació de vulnerabilitat amb el suport de Banc Sabadell

09 agost 2021 Notícies

La Fundació Formació i Treball amb el suport de Banc Sabadell ha desenvolupat el projecte ‘Una habitació on somiar’ destinada a oferir mobiliari infantil a nens i nenes en situació de vulnerabilitat. En total una cinquantena d’infants s’han beneficiat d’aquests lots formats per lliteres o llits individuals, amb els matalassos i la roba de llit. Aquestes fórmules ajuden en una nova realitat de reagrupaments familiars provocada per la Covid19, ja que és necessari adaptar els espais, generalment molt limitats, a més persones.

La situació derivada per la Covid19 ha generat un augment continuat de famílies amb necessitats d’ajuda social. Moltes d’elles s’han trobat amb la necessitat de realitzar reagrupaments familiars, el que suposa abandonar els seus domicilis per no disposar dels ingressos necessaris per poder mantenir l’immoble, i sol·licitar ajuda a familiars o amistats per ser acollides a casa. Aquestes situacions límit són cada vegada més freqüents i afecten els menors a càrrec de les famílies. El projecte ‘Una habitació on somiar’ vol ajudar a apaivagar aquesta situació oferint mobles infantils i preadolescents als infants i joves.

El projecte s’ha dirigit a menors d’entre 3 i 12 anys de famílies derivades majoritàriament pels Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs així com Càritas Diocesana de Barcelona. El treball en xarxa ha fet possible arribar a l’abast d’un ampli extracte de població i famílies vulnerables. D’altra banda, impulsar aquesta iniciativa permet consolidar, al seu torn, els llocs de treball generats durant tot el procés i dirigits en exclusiva a persones vulnerables.

La iniciativa de lots solidaris per a la infància i la preadolescència s’ha desenvolupat a la Botiga Amiga de Sant Adrià de Besòs (Barcelona), establiment en què actualment es duen a terme els Programes d’Entrega Social. La proposta de valor diferencial que és la seva implantació en una botiga comercial, oberta a tot el públic en la qual conflueixen diferents col·lectius. En aquesta, les famílies accedeixen a l’establiment per escollir el producte en funció de les seves necessitats i d’acord sobretot als seus gustos i preferències.

Quan la persona accedeix a ser beneficiària del programa, els diferents Serveis Socials i entitats que col·laboren amb la Fundació lliuren un xec social en què s’especifica la quantitat econòmica així com les seves demandes específiques. Amb l’objectiu de complementar el programa i fer un salt de qualitat en els lliuraments totals, hem aconseguit que les famílies amb demandes per als seus menors a càrrec tinguin garantit un dormitori. 

Amb el suport:VEURE TOTES LES NOVETATS