Formació i Treball estrena la gestió de deixalleries del Camp de Tarragona

18 juliol 2022 Notícies

La Fundació Formació i Treball, mitjançant la seva Empresa d’Inserció, ha obtingut aquest mes de juliol la licitació per gestionar la deixalleria d’Alcover, al municipi de l’Alt Camp (província de Tarragona). Aquesta licitació consisteix en un contracte de cessió per dur a terme aquest servei de deixalleria durant un període de tres anys.

D’aquesta manera, Formació i Treball gestionarà la seva primera deixalleria del Camp de Tarragona, que es convertirà en un espai de reutilització i valorització dels residus, sense ser només un lloc de transferència d’aquests. La posada en marxa del servei permetrà la contractació d’una persona provinent d’itineraris d’inserció sociolaboral, qui serà coordinada per una persona de l’equip tècnic de l’Entitat.

 

L’experiència de Formació i Treball en la gestió de Punts Verds

Ja fa més de 12 anys que des de Formació i Treball es gestiona el personal i serveis dels Punts Verds de Barcelona. Actualment, es porta a terme la gestió diària dels Punts Verds de Zona de Sant Andreu (carrer de Caracas, 46) i de Collserola (carrer de Collserola, 2), en els quals treballen un total de 16 persones. La major part d’elles pertanyen a col·lectius en situació de vulnerabilitat: 11 tenen un contracte d’inserció, mentre que 5 formen part del personal tècnic.

D’altra banda, a més, a Sitges fa 15 anys que la Fundació gestiona el personal i servei de la deixalleria, situada al carrer Pruelles, número 5, del polígon Mas Alba. En l’actualitat, hi ha contractades 2 persones provinents d’itineraris d’inserció, que s’encarreguen del tractament de residus, el manteniment de les instal·lacions i l’atenció al públic.

 

Un servei en línia amb l’Agenda 2030

Amb el servei de gestió de deixalleries, Formació i Treball desenvolupa la seva acció en el marc d’una economia verda i social, generant un impacte mediambiental, econòmic i social; ja que, a la vegada que es treballa per la reutilització dels residus, reduint la generació dels mateixos i convertint-los en recursos, també es generen llocs de treball  per dur a terme aquestes tasques dirigits a persones en situació de vulnerabilitat i/o en risc d’exclusió social. A més, també hi ha un impacte comunitari, ja que, en el cas de les deixalleries, les persones que hi treballen són del territori.

L’acció de la Fundació Formació i Treball va en la línia de contribuir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i amb l’Agenda 2030. Concretament, es treballa per aconseguir els següents ODS: Fi de la pobresa (ODS 1), Fam zero (ODS 2), Educació de qualitat (ODS 4), Igualtat de gènere (ODS 5), Treball decent i creixement econòmic (ODS 8), Reducció de les desigualtats (ODS 10), Consum i producció responsables (ODS 12), Acció climàtica (ODS 13), Aliança per assolir els objectius (ODS 17).

 

     

       VEURE TOTES LES NOVETATS