Formació i Treball i 42 entitats més reparteixen 500 àpats diaris a col·lectius vulnerables des de l’inici de la pandèmia a Barcelona

04 maig 2021 Notícies

La Fundació Formació i Treball ha desenvolupat el projecte “En temps de pandèmia, garantim l’alimentació saludable!” finançat per l’Ajuntament de Barcelona i en col·laboració amb 42 entitats de la ciutat. Gràcies a aquesta iniciativa s’han repartit uns 500 àpats diaris des de març de 2020 a maig de 2021 a col·lectius en situació de vulnerabilitat agreujada per la crisi de la Covid19.

El projecte ha consistit en la posada en marxa d’un servei d’alimentació per a distribuir àpats diaris per a persones en risc d’exclusió social, entre les quals es troben gent gran, persones sense sostre, persones refugiades i famílies sense recursos i amb menors a càrrec, que van veure agreujada la seva situació de vulnerabilitat amb l’arribada de la Covid19. A Formació o Treball, l’equip del restaurant-escola D’ins s’ha encarregat de preparar les entregues que eren d’una banda, menús elaborats (un primer, un segon i postres; en alguns casos reforçats amb esmorzars i berenars) i, de l’altra lots d’aliments per a distribuir entre les famílies dels diferents centres on efectuàvem aquesta entrega.

Durant el desenvolupament del projecte s’ha creat una oficina tècnica gestionada per Formació i Treball, per tal d’organitzar la col·laboració i la gestió dels fons aprovats per l’Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona i canalitzar cap a les 42 entitats socials que també han participat en la distribució d’aliments durant el període de pandèmia.

Un dels objectius assolits ha estat el de garantir l’accés a una alimentació equilibrada i saludable per part d’aquests col·lectius. D’altra banda s’ha potenciat treball en xarxa i la col·laboració entre les entitats socials barcelonines que atenen necessitats bàsiques dels col·lectius més vulnerables, i que han activat serveis d’entrega social d’aliments durant la pandèmia.VEURE TOTES LES NOVETATS