Formació i Treball i la Caixa d’Enginyers continuen l’aliança per la inserció de persones de més de 45 anys

21 abril 2021 Garraf

A la delegació del Garraf vam iniciar al 2020 el projecte Itineraris d’Inserció Sociolaboral per a persones majors de 45 anys, impulsat per la Caixa d’Enginyers. Aquest 2021, continuem amb el projecte, tan necessari en el context de crisi provocat per la pandèmia.

El programa promou la millora de l’ocupabilitat de persones en procés de recerca de feina i que busquen redefinir el seu projecte professional. Els itineraris s’adrecen a persones derivades des dels diferents Serveis Socials de la comarca. Es preveu atendre prop de 25 persones a l’any.

El projecte s’emmarca en un mercat laboral on les dificultats d’inserció augmenten quan les persones sobrepassen els 45 anys.  Per gestionar aquesta barrera i reduir el risc d’exclusió s’han dissenyat diverses accions encaminades a l’autoconeixement i el reforç de les competències transversals i bàsiques en diverses sessions formatives. Destaquem les accions de formació en competències digitals, molt  importants en el context actual. Alhora, l’acompanyament a la inserció inclou la identificació dels coneixements tècnics que cal incorporar al perfil professional i la derivació a formacions específiques.

Formació i Treball  posa al servei d’aquest projecte tots els programes i accions d’intermediació laboral que s’estan desenvolupant actualment al territori, per tal de donar suport a les persones participants en el seu procés actiu de recerca de feina.  En el mateix sentit és clau el treball en xarxa amb institucions públiques del territori, com La Mesa d’Entitats del Tercer Sector i les regidories de Serveis Socials de la comarca.VEURE TOTES LES NOVETATS