Formació i Treball i Sant Adrià de Besòs renoven el conveni de col·laboració

12 juliol 2022 Notícies

La Fundació Formació i Treball i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs renoven el conveni de col·laboració de Programes d’Entrega Social i Servei d’Arranjaments pel 2022. En aquest conveni s’estableix que l’Ajuntament farà una aportació econòmica de 15.000 euros per al projecte d’entregues socials d’articles de primera necessitat en aquest cas de roba i mobles, i finançarà les despeses de material de petites intervencions de reparació i millora d’habitatges de persones i famílies sense recursos o en risc d’exclusió social.

L’experiència d’aquests anys de col·laboració entre la Fundació i l’Ajuntament demostren que és un recurs vàlid pels professionals dels Serveis Socials, ja que cada any augmenten el nombre d’entitats i associacions que sol·liciten aquest tipus d’ajuda. En aquest sentit, durant l’any 2021, s’han atès a 82 famílies a través d’aquest conveni de col·laboració.

D’altra banda, cal destacar que la implementació d’una eina digital per les derivacions, ha permès crear un canal de comunicació més fluid entre la Fundació i el Consistori des del moment en què es formula la sol·licitud fins al bescanvi d’aquesta. D’aquesta manera, s’ha pogut millorar el procés de traçabilitat i seguiment de les derivacions i s’ha ampliat la xarxa d’establiments Botiga Amiga per desenvolupar-hi les entregues socials de roba.

A més, a través d’aquest conveni, durant el 2021, es van dur a terme 14 arranjaments a diferents llars de Sant Adrià de Besòs. Han sigut 4 treballadors o treballadores, que mitjançant un projecte de Plans d’ocupació del propi Ajuntament i coordinats per Formació i Treball, han fet les obres de millora.

És important destacar que aquest conveni de col·laboració permet realitzar una important tasca de sensibilització tant del mobiliari com de la roba per donar una segona vida a través de l’entrega social. També, i en clau social, és un projecte amb un alt impacte, ja que genera llocs de feina dirigits en exclusiva per a persones en situació de vulnerabilitat.

El projecte d’Entrega Social que desenvolupa l’entitat contribueix amb la seva acció en els Objectius de Desenvolupament Sostenible que impulsa la Fundació: Erradicar la pobresa a tot el món i en totes les seves formes (OD1); Posar fi a la fam, assolir la seguretat alimentària i la millora de la nutrició, i promoure l’agricultura sostenible (OD2); Aconseguir la igualtat de gènere i empoderar totes les dones i nenes (OD5); Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el terball digne per a tothom (OD8); Garantir modalitats de consum i producció sostenibles (OD12); i Enfortir els mitjans per a implementar i revitalitzar l’Aliança Mundial per al Desenvolupament Sostenible (OD17).VEURE TOTES LES NOVETATS