Formació i Treball obre la primera Botiga Amiga / Moda Re- a L’Hospitalet de Llobregat

30 juny 2020 Notícies

Formació i Treball ha obert aquesta setmana a L’Hospitalet de Llobregat una nova Botiga Amiga vinculada al projecte Moda Re- de Cáritas. El nou comerç de roba i complements de segona mà es troba al carrer de Prat de la Riba, 274 de l’Hospitalet de Llobregat. El projecte aposta per un espai de consum sostenible reutilitzant béns de segona mà i alhora afavorint la inserció de persones en risc d’exclusió social del territori. A més, els ingressos de l’establiment es destinaran a iniciatives de formació i inclusió laboral de col·lectius vulnerables. 

La cadena Botiga Amiga de Formació i Treball forma part de la iniciativa Moda Re-; projecte a nivell estatal impulsat per Cáritas. Aquesta iniciativa empresarial està destinada a la promoció de l’economia social i solidària a través de la reutilització, el reciclatge i la venda de roba usada, amb l’objectiu principal de generar ocupació social i sostenible. 

Botiga Amiga Hospitalet ha estat creada amb una imatge moderna i actual, que vol trencar amb els estereotips que s’associen a les botigues de segona mà. La roba i complements estan distribuïdes en dues plantes que compten amb accesos adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. Actualment hi treballen tres persones, dues d’elles en situació de vulnerabilitat. Es tracta de la primera botiga al municipi i la número 14 de la fundació; un projecte de llarg recorregut a Catalunya que promou l’economia circular i aposta per la sostenibilitat. La iniciativa vol reduir l’impacte mediambiental dels residus mitjançant la reutilització de productes tèxtils. Al mateix temps es vol donar una segona oportunitat a persones que actualment tenen dificultats d’accés al mercat laboral. 

Després de la crisi sanitària provocada per la COVID19, hem implementat exigents protocols de neteja, desinfecció i control d’accessos per garantir la seguretat de la clientela i les persones treballadores.

* La iniciativa s’emmarca en el projecte ‘ZERO WASTE, la roba nova té vida’ que té per objectiu donar una segona oportunitat a béns considerats residus tèxtils procedents d’empreses que descarten part d’aquesta producció perquè no reuneixen les condicions òptimes dels estàndards de qualitat que es marquen per a la seva producció o creuen que el producte pot no tenir sortida suficient al mercat.

 VEURE TOTES LES NOVETATS