Formació i Treball participa a BcN Fem Tech, una iniciativa per fomentar la inserció laboral de dones en risc d’exclusió en el sector tecnològic

01 abril 2021 Notícies
Featured Video Play Icon

La Fundació Formació i Treball participa al BcN FemTech un programa innovador que vol potenciar la inserció laboral de dones en situació de vulnerabilitat en l’àmbit tecnològic a través de la formació en desenvolupament web. Es tracta d’una iniciativa de col·laboració entre administració pública, empresa privada i tercer sector impulsada per l’Ajuntament de Barcelona en aliança amb Factoria F5, Barcelona Activa i Formació i Treball amb el suport d’Endesa.

El programa arrenca amb la captació de 250 dones a participar en aquesta formació, derivades de servei socials, organismes municipals i entitats del Tercer Sector. Formació i Treball acompanyarà a l’Ajuntament en aquesta selecció fent difusió de la iniciativa entre les entitats que col·laboren habitualment amb la Fundació. Factoria F5 s’encarregarà de la selecció final de les 50 dones que participaran al Bootcamp de formació.

En paral·lel, l’Àrea d’Intermediació Laboral de Formació i Treball, amb la seva expertesa en inserció laboral, s’encarregarà de detectar empreses del sector tecnològic i apropar-les a les participants en el projecte. L’acompanyament i la proximitat, permetrà que el teixit empresarial conegui de primera mà el nou talent digital, i treballar per aconseguir el salt a l’empresa ordinària de les dones. La Fundació Formació i Treball, col·labora amb un total de 850 empreses, que ens permeten crear oportunitats per les persones amb risc d’exclusió social que formen part dels nostres projectes d’inserció i formació.

La formació que impartirà Factoria F5 serà de 850 hores i gratuïta. No caldrà que les participants disposin de coneixements previs a nivell de titulació. Es combinaran modalitats dinàmiques de formació, presencial, en línia i a l’aula sota el compliment  de les mesures de prevenció de la Covid19. La pedagogia utilitzada és totalment pràctica amb un enfocament a les competències més buscades per les empreses.

Amb aquesta iniciativa Formació i Treball i Factoria F5 reforcen la seva aliança. Aquesta associació especialitzada en el sector tecnològic, es dedica a oferir oportunitats a persones en situació de vulnerabilitat en el sector de la programació el desenvolupament web.

 

                               VEURE TOTES LES NOVETATS