Formació i Treball renova la seva flagship store Botiga Amiga amb Moda re-

18 novembre 2021 Notícies

Botiga Amiga amb Moda re- Fòrum de la Fundació Formació i Treball estrena nova imatge gràcies a la col·laboració del Programa Inditex amb Moda re-. La iniciativa ha consistit en l’adequació d’aquest establiment, ubicat a la seu principal de l’Entitat (Sant Adrià de Besòs), mitjançant el canvi de paviment, recondicionament de l’espai i nova retolació i imatge de marca. L’objectiu final de la intervenció ha estat convertir-la en instrument clau per visibilitzar els valors del projecte Moda re-, potenciant la inserció laboral de persones vulnerables al sector tèxtil i allargant alhora la vida de les peces de roba, en el marc d’una economia circular.

Botiga Amiga es defineix com a cadena d’establiments de moda ètica, social, sostenible i solidària. Una de les principals motivacions per a la renovació de la botiga ha estat la necessitat d’oferir un espai que situï a primera línia la dignitat de les persones i el seu dret a escollir pel que el projecte persegueix impulsar un espai comercial, de consum responsable i sostenible. , en què convisquin públics de diferents orígens i l’oferta de producte dels quals sigui variada.

El nou disseny de la botiga reformada posa èmfasi en tots aquells missatges que tinguin a veure amb la lluita contra l’exclusió a través de la generació d’oportunitats laborals i amb l’economia circular del sector tèxtil. També s’han introduït en el disseny elements de Zero Waste perquè el seu funcionament minimitzi la petjada ecològica del negoci, com ara bosses de paper reutilitzables per lliurar la roba, l’ús de penja-robes i prestatgeries de material biodegradable o fàcilment reciclable, i d’altres.

Al vessant social, el manteniment d’aquesta botiga permet la contractació temporal, en el marc d’itineraris integrats d’inserció laboral, de persones vulnerables que treballen directament a la botiga (9 persones), així com de les persones que treballen a la recollida i transport (2 persones), i en el seu procés de selecció per ser distribuïdes a botiga (2 persones). Així mateix, l’actuació també beneficiarà més de 2.300 famílies vulnerables que seran destinatàries del lliurament social. Finalment, el projecte també promourà la transformació del voluntariat propiciant que les persones voluntàries s’impliquin en accions de suport a aquests col·lectius en risc, d’acord amb les necessitats. En concret, aquesta botiga compta amb el suport de 3 persones voluntàries.

L’adequació d’aquesta botiga s’emmarca en un context de consciència social àmplia, i l’aposta que repercuteixi positivament en el consum de la roba de segona mà com a model de moda ètica i sostenible. És un fet que la situació de pandèmia ha alterat de forma permanent el comportament dels consumidors i ha causat canvis estructurals a les indústries de productes de consum i retail.

Amb el suport:

  



VEURE TOTES LES NOVETATS