Formació i Treball sensibilitza a més de 700 persones en la Setmana Europea de Prevenció de Residus

02 desembre 2022 Notícies

La Fundació Formació i Treball bat rècords i aconsegueix sensibilitzar a més de 700 persones en les accions realitzades durant la Setmana Europea de Prevenció de Residus (EWWR 2022). Una xifra que demostra la voluntat de la població per aportar solucions ràpides i eficaces a l’emergència climàtica que estem vivint i que necessita l’ajuda de tots i totes nosaltres per frenar-la. En aquest sentit, en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, Formació i Treball va fer diferents activitats per a diferents públics en col·laboració amb l’Agència de Residus de Catalunya entre els dies 19 al 27 de novembre amb l’objectiu de conscienciar sobre la importància d’optar pel consum responsable i potenciar així la reducció de residus.

Les activitats més destacables que es van prolongar durant tota la setmana van ser diferents enquestes, online i offline, als nostres establiments D’ins i Botiga Amiga amb Moda re- i a les seves respectives xarxes socials. Enquestes en les quals van participar centenars de persones amb l’objectiu de conscienciar sobre el reciclatge i la reutilització del tèxtil i en la lluita contra el malbaratament alimentari.

D’altra banda, vam rebre la visita de l’empresa Tersa a la nostra planta de Sant Esteve Sesrovires on van poder conèixer de ben a prop el procés de la roba que recollim a través dels nostres contenidors repartits pel territori, així com conèixer el procés des de la tecnologia espectroscòpica NIR de Fibersort.

A més, vam rebre la visita de diferents entitats del PES entitats i d’alumnes de la Universitat Abat Oliva a la nostra seu central a Sant Adrià de Besòs on van poder veure de ben a prop el dia a dia a la Fundació.

Finalment, vam participar en diferents xerrades com una a Docents.cat o una altra a l’Esola Disseny Moda Illa de Sabadell amb l’assistència del Tinent d’Alcalde de Sabadell, Jesús Rodríguez, el regidor d’educació, Manuel Salvador Robles, i el Cap de residus de Sabell, Pere Escudero, i la responsable del Servei de Neteja i tractament de residus, Àngels Egea.

Per acabar la setmana, vam aportar col·lalboració i participació en l’acte de cloenda de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus de Catalunya organitzat per l’Agència de Residus de Catalunya.

             

Totes les accions que es van realitzar durant aquesta setmana van tenir per objectiu informar els nostres públics sobre la normativa i el tractament del tèxtil i de l’alimentació al llarg de la seva cadena de valor, implicant així a les empreses participants de les campanyes sobre accions de reaprofitament que afavoreixen la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social.VEURE TOTES LES NOVETATS