Formació i Treball col·labora amb Smiles on the Way i DHL amb una entrega de més de 1.500 kg de roba destinada a Lesbos

15 octubre 2019 Notícies

La Fundació Formació i Treball s’ha sumat a la iniciativa solidària de Smiles on The Way i DHL col·laborant amb una entrega de més de 1.500 kg en roba destinada a Moria, un dels camps de refugiats a Lesbos. Aquesta associació sense ànim de lucre es dedica a ajudar en situacions humanitàries i podrà donar samarretes, abrics, roba interior i jerseis amb la col·laboració de l’empresa de logística internacional DHL. L’entrega ha estat possible gràcies al Programa d’Entrega Social per Entitats de la Fundació, subvencionat pel Departament d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Fins ara, l’entrega social de roba s’ha destinat a diferents realitats socials i s’ha generat un impacte cada vegada més gran, sobretot perquè ha anat augmentant la xarxa d’entitats socials. Tot i així, fins ara Catalunya ha estat el nostre abast territorial, i gràcies a la col·laboració amb Smiles on The Way i amb DHL hem pogut arribar a les costes gregues.

Una resposta a una demanda internacional
L’emergència social als camps de refugiats de Lesbos és una realitat molt destacada en l’àmbit internacional i molt coneguda per la gran precarietat existent en manca de recursos materials. Desenes de persones arriben cada dia a Lesbos a l’espera incerta d’una resposta de les autoritats sobre si se’ls atorga l’asil a Europa o els retornen al país creuat, en aquest cas, Turquia.

Aquesta realitat l’acompanyen grans iniciatives gràcies a les quals són possibles les entregues de roba i altres recursos per a que aquestes persones que es troben en aquesta situació crítica i vulnerable, puguin estar el millor possible durant el temps d’espera. És el cas de Smiles on The Way, una associació sense ànim de lucre dedicada a ajudar en aquestes situacions humanitàries a través de la promoció de campanyes per a donacions d’articles de primera necessitat. Així mateix, és gràcies a la col·laboració de DHL que, un cop preparades les donacions i l’enviament, fa efectiva l’entrega.

Aquest treball en xarxa és exemple de com s’aconsegueix generar un impacte positiu cap a situacions humanitàries crítiques. Cada actor és rellevant per a la seva forma d’implicar-se amb el projecte. En aquest cas, és gràcies al Programa d’Entrega Social que desenvolupa la Fundació Formació i Treball que ha estat possible l’entrega social de roba a l’Associació Smiles on The Way, la qual promou i capta els recursos necessaris pels destins on actua i, gràcies a la seva col·laboració amb DHL, s’ha fet possible l’entrega final de la roba.

 

                   VEURE TOTES LES NOVETATS