Formació i Treball guanya la Zona Sud del Servei de recollida i selecció de roba usada i logística de contenidors a la ciutat de Barcelona

14 gener 2019 Notícies

Des de Formació i Treball reprenem la responsabilitat i coordinació del servei de recollida de roba a la zona sud de la ciutat de Barcelona.

Assumir de nou aquest servei ens permetrà augmentar la recollida de roba, fet que genera nous llocs de feina, un dels objectius principals del grup FIT. Al mateix temps contribuïm en la reducció del residu reciclant i reutilitzant la roba recollida.

El procés de recollida s’inicia amb el transport que de forma diària fa una ruta per Barcelona recollint la roba que hi ha dipositada en cada contenidor. Aquest tèxtil (roba i sabates) es transportat a la planta de selecció i tractament on diferents persones, en situació de vulnerabilitat, s’encarreguen del triatge i classificació, per posteriorment distribuir-la (en funció de la seva tipologia i estat) entre processos de reutilització, reciclatge o valorització energètica. En el cas de la reutilització cal destacar el lliurament que es realitza a famílies vulnerables ateses pel programa d’entrega social (1), així com la població que visita la cadena solidària d’establiments Botiga Amiga que hi ha pel territori català. Així mateix, al llarg de tot el procés hi trobem persones que provenen d’itineraris d’inserció treballant; és a dir que gràcies a les recollides de roba actualment tenim la capacitat de generar més de 190 llocs de feina per la nostra gent.

És per aquest motiu que per Formació i Treball és tant important la implicació i col·laboració de la ciutadania fent donacions de roba i dipositant-les als nostres contenidors.

Aquesta gestió dels contenidors ve amb moltes novetats, una d’elles és el re disseny dels contenidors, nous sistemes de seguretat i noves rutes de recollida més eficients.

Si encara no coneixes el procés de la roba, et convidem a veure’l en aquest  vídeo!

(1) Aquests programes donen assistència a persones que prèviament han estat ateses pels Serveis Socials Municipals de l’Ajuntament de Barcelona, Sant Adrià de Besòs, L’Hospitalet de Llobregat, per Càritas o bé per altres Entitats. L’any 2018 es va atendre, 8.321 famílies, 7.021 de les quals van rebre productes tèxtils (roba de vestir, roba de la llar, sabates i complements).

 

       VEURE TOTES LES NOVETATS