Formació i Treball manté temporalment els serveis d’alimentació bàsics per a més de 500 persones vulnerables durant l’Estat d’Alarma pel COVID-19

17 març 2020 Notícies

NOTA DE PREMSA

17 de març de 2020

 

  • Tot i que s’han pres les mesures de seguretat decretades, sol·licitem més material preventiu per garantir la seguretat de les persones beneficiàries així com dels equips.
  • S’estan realitzant entregues diàries d’aliments cuinats i productes frescos a gent gran, famílies vulnerables i centres de refugiats en les províncies de Barcelona i Tarragona.
  • La Fundació disposa del personal per poder oferir i ampliar aquests serveis d’alimentació bàsics sempre que pugui disposar del material de seguretat òptim.

 

Barcelona, 17 de març de 2020

La Fundació Formació i Treball ofereix diàriament un servei alimentari per a més de 500 persones vulnerables en les províncies de Barcelona i Tarragona. Es tracta de col·lectius en especial risc com són, gent gran, persones sense sostre, persones refugiades o famílies amb infants sense recursos a les quals atenem dins dels diferents projectes socials que desenvolupa l’entitat, alguns en col·laboració amb les administracions públiques. Es tracta de serveis assistencials bàsics sense els quals les 500 persones ateses no podrien tenir assegurat l’accés a una alimentació diària. El manteniment dels serveis queden supeditats a la disposició de mascaretes i guants.

Actualment l’entitat té els recursos per preparar i lliurar el menjar necessari per assegurar els diferents serveis amb les condicions òptimes de seguretat  establertes pel govern durant l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19. Tanmateix aquests serveis es troben en perill, ja que l’escassetat de mascaretes fa que el servei es pugui garantir temporalment, ja que es mantindran els serveis només durant el temps que comptem amb el material recomanat pels serveis mèdics per evitar el contagi del coronavirus tant de les persones ateses en els serveis com l’equip tècnic que desenvolupa l’activitat.

Formació i Treball demana suport per poder fer front als serveis essencials d’entrega d’aliments als col·lectius vulnerables. Aquest compromís respon a les mesures establertes pel govern de l’estat i la Generalitat de Catalunya per contenir la propagació del COVID-19 i especialment per evitar el col·lapse de la sanitat pública. Ens calen mascaretes per protegir els nostres equips i poder continuar amb aquesta tasca d’atenció alimentària.

 

Serveis bàsics d’alimentació a Barcelona i Tarragona

Donem servei en les províncies de Tarragona i Barcelona, proveint d’àpats preparats per consumir que actualment estem lliurant per tal de garantir la seguretat. Atenem persones vulnerables entre elles gent gran, persones sense llar, persones refugiades, persones privades de llibertat i famílies sense recursos econòmics i amb infants a càrrec, moltes d’elles són col·lectiu de risc especial pel coronavirus. Els diferents centres en què realitzem aquests serveis, entre d’altres, són menjadors socials, centres de refugiats, centres d’atenció a gent grans i centres oberts penitenciaris.

 

Contacte: 
Alexandra González  – Tlf: 608 66 36 53
alexandra@formacioitreball.org VEURE TOTES LES NOVETATS