Formació i Treball partner del projecte europeu SIRCLES (Suport d’oportunitats d’Economia Circular per a l’Ocupació i la Inclusió Social),

23 març 2021 Notícies

La Fundació Formació i Treball Empresa d’Inserció (FITEI), juntament amb 6 països mediterranis més (Grècia, Palestina, Jordània, Líban, Tunísia i Italia), i liderat per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), participarà durant 30 mesos (2021 a 2023) en el projecte europeu SIRCLES (Suport d’oportunitats d’Economia Circular per a l’Ocupació i la Inclusió Social), un dels projectes estratègics de cooperació transfronterera a la Mediterrània finançada per Instrument Europeu de Veïnatge, l’ENI (http://www.enicbcmed.eu/projects/sircles). El projecte comptarà amb l’ajuda econòmica de 3,4 millons d’euros.

Durant el projecte, joves i dones en risc d’exclusió social del territori seran formades en l’àmbit específic del compostatge i posteriorment seleccionades per treballar a una zona de compostatge comunitari. A més, a les persones que no hagin estat seleccionades, se les acompanyarà i ajudarà per crear projectes emprenedors relacionats amb la gestió de bioresidus.

A través del projecte, es vol implantar un recurs d’economia circular autosostenible que generarà feina de manera constant a l’entorn de la població on s’instal·larà la zona de compostatge.

Formació i Treball compta pel seu desenvolupament amb la col·laboració d’entitats socials, empreses i organismes públics com l’Ajuntament de Vila-seca, que cedirà un espai per a la creació de la zona de compostatge.

Un projecte que es duu a terme de manera transversal i amb una xarxa internacional: Fundació Formació i Treball Empresa d’Inserció (CAT), National Technical University of Athens (NTUA) i Organizational Earth (OE) (GR), House of Water and Environment (HWE) (PS), EDAMA (JO), Rene Moawad Foundation (LE), Tunisia Eco-tourism Association (TN), Consorci de Compostatge Italià (CIC) (IT), Pin – University of Florence (IT). Una col·laboració que té com objectiu impulsar la inclusió laboral de joves i dones en risc d’exclusió social en l’àrea mediterrània, en economies verdes, concretament en economia circular de recuperació de bioresidus per a la fabricació de compost i la posterior comercialització d’aquest.

 

 VEURE TOTES LES NOVETATS