Formació i Treball posa a disposició de les entitats xecs socials per bescanviar per roba a Botiga Amiga

13 febrer 2020 Notícies

La Fundació Formació i Treball gestiona una nova edició del Programa d’Entrega Social per Entitats amb l’objectiu de cobrir les necessitats bàsiques de roba de famílies que es troben en risc d’exclusió social. Unes 50 entitats de Barcelona, Tarragona, Baix Llobregat i Garraf ja col•laboren en aquesta iniciativa que cada any beneficia a més de 3.600 persones.

El valor diferencial de les nostres entregues és que, allunyant-nos de la lògica assistencialista directa en el lliurament social de roba, fomentem la dignificació de l’entrega a través de talonaris amb xecs socials a les entitats beneficiàries. Aquestes, els reparteixen entre les famílies que atenen i així són directament aquestes les que accedeixen a la nostra xarxa de botigues solidàries Botiga Amiga a realitzar la compra de roba (a través dels xecs).

Amb l’objectiu d’ampliar la xarxa d’entitats participants i així arribar a més col•lectius, volem fer una crida a les entitats que vulguin participar en aquest programa, que compta amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Com funciona?

Es tracta d’un recurs totalment gratuït per les entitats. Si sou d’una entitat que atén directament a persones en situació de risc d’exclusió social i considereu que l’entrega de xecs pot ser un recurs per a elles, podeu contactar directament a donacions@formacioitreball.org i iniciar la col•laboració. En primera instància, és necessària la firma d’un conveni de col•laboració i s’acorda també la quantia, la qual ve determinada en funció del número de persones beneficiàries. En la mesura que el programa avança, es pot augmentar la quantia de xecs adjudicada en funció del bescanvi realitzat als establiments.

Moltes entitats utilitzen aquest recurs com a eina per fomentar la autogestió econòmica de les persones així com també per dignificar l’entrega de roba ja que són les persones les que accedeixen a l’establiment i escullen en funció dels seus gustos o preferències.

Botiga Amiga, més que una botiga de roba

Els establiments Botiga Amiga són espais de consum sostenible on es reutilitzen béns de segona mà i alhora s’afavoreix la inserció de persones en risc d’exclusió social al territori. Aquestes botigues han estat creades amb una imatge moderna i actual, que vol trencar amb els estereotips que s’associen a les botigues de segona mà. En elles atenem persones derivades per serveis socials i entitats perquè puguin adquirir la roba que necessiten en un espai normalitzat on conviuen persones que compren roba de segona mà per convicció i aquelles que ho fan per necessitat. Una aposta per la dignitat en l’entrega social. A més, els ingressos de l’establiment es destinaran a iniciatives de formació i inclusió laboral de col•lectius vulnerables.

Formació i Treball posa a disposició de les entitats xecs socials per bescanviar a la nostra als següents establiments:

Botiga Amiga de Sant Adrià de Besòs
Carrer de Ramon Llull, 430,
08930 Sant Adrià de Besòs

Botiga Amiga de Cornellà de Llobregat
Av. de Sant Ildefons,
08940 Cornellà de Llobregat

Botiga Amiga de Vilanova i la Geltrú
Rambla de Salvador Samà, 23,
08800 Vilanova i la Geltrú

Botiga Amiga de Tarragona
Carrer d’Apodaca, 12,
43004 Tarragona

Botiga Amiga de Reus
Av. de Prat de la Riba, 22,
43201 Reus

 

Amb el suport de:VEURE TOTES LES NOVETATS