Fundació BC Barcelona i Fundació Formació i Treball col·laboren en la capacitació de joves extutelats/des

30 maig 2023 Notícies

Un total de 40 joves extutelats han participat de l’acció formativa impartida per la Fundació Formació i Treball en el marc del Projecte JOVES FUTUR + . Un projecte impulsat per la Fundació FC Barcelona i amb el suport de la Fundació “la Caixa” amb l’objectiu de facilitar l’emancipació de joves extutelats, a qui s’ha ofert en exclusiva formació professionalitzadora. Amb tot, gràcies a aquesta col·laboració 3 dels joves han estat contractats en les empreses d’inserció del Grup Formació i Treball.

Sota l’objectiu de poder accedir a formacions capacitadores adaptades a les demandes contractuals del mercat laboral, s’han desenvolupat un total de 7 formacions entre les delegacions de Tarragona i Cornellà i en la seu de Sant Adrià del Besos.

Aquesta col·laboració ens ha permès oferir gairebé 400 horas lectives amb un gran contingut pràctic repartides en cursos professionalitzadors de diferent temàtica.

-Neteja en edificis i locals: on els i les alumnes han après mitjançant una formació pràctica els procediments establerts per fer una neteja bàsica, utilitzant els estris de neteja adients per cada espai.

-Auxiliar de cuina: on han après a partir d’una formació pràctica elaboracions culinàries, normes bàsiques d’higiene i seguretat a la cuina,i han obtingut el certificat de manipulador d’aliments.

-Auxiliar de neteja: un curs molt pràctic de neteja d’oficines i locals comercials, desinfecció, principis bàsics i ambientals.

-Auxiliar de magatzem: on els i les alumnes han assolit el carnet de carretoner segons la normativa europea UNE 58451. 

Auxiliar de manteniment: un curs en què han treballat aspectes de manteniment i reparació, pintura energètica e instal·lació elèctrica.

Des de la Fundació Formació i Treball apostem per treballar en xarxa amb altres entitats per tal de poder instaurar de manera transversal projectes on el focus sigui l’impacte inclusiu de persones vulnerables. D’aquesta manera, la col·laboració amb la Fundació FC Barcelona ens ha permès sumar sinergies en pro del benefici social comú.

 

  VEURE TOTES LES NOVETATS