La Fundació Formació i Treball recull 150.000 kg de joguines durant 2019, un 61% més que el darrer any

14 gener 2020 Notícies

 2019 ha estat un gran any en quant la recollida de joguines per part de la Fundació, un increment que es deu sobretot a l’aportació desinteressada dels ciutadans que confien en l’entitat per donar-li una nova vida a les joguines que ja no s’utilitzen. A través de les campanyes especials de nadal però sobretot de les donacions fetes als més de 30 Punts Verds instal·lats a la ciutat de Barcelona dins del projecte “L’altra cara de la teva joguina” que es porta a terme al costat de l’Ajuntament.

Aquesta recollida permet a la Fundació desenvolupar una tasca social i mediambiental integral. L’entitat s’encarrega de contractar i tutoritzar a persones amb necessitats laborals urgents per dur a terme la recollida i la selecció de les joguines. Aquestes es classifiquen en funció del seu estat i es separen per tipologies: nens, cotxes, contes, jocs de taula, etc. I se’ls dóna un nou destí en alguna de les “Botiga Amiga”, establiments solidaris gestionats per la Fundació (actualment  les joguines estan disponibles a la botiga ubicada a Sant Adrià del Besós). Un cop disposats a Botiga Amiga, les famílies que hagin estat derivades d’entitats o serveis socials poden adquirir-los de manera gratuïta a través de xecs socials (dins del programa d’Entrega Social). Igualment les joguines poden ser comprades per qualsevol client de les “Botiga Amiga” físiques o al nou e-commerce – www.botigaamiga.org- a  un preu simbòlic i els diners es destinen a projectes socials. 

 

Dignificació de l’entrega de joguines

Més del 60% de les joguines recollides durant el 2019 han pogut ser reutilitzades perquè es troben en perfecte estat, l’objectiu de fer una exhaustiva selecció és donar-li una nova vida a la joguina sense perdre la dignitat del lliurament i la venda social.

 El 40% de joguines que no es poden reutilitzar es reciclen en funció de la tipologia de material, permetent generar també llocs de treball i per descomptat tenint un impacte mediambiental positiu.

Però aquest projecte no acaba amb la campanya de Nadal, les gàbies de recollida de joguines dels Punts Verds de la ciutat de Barcelona així com les donacions individuals i d’empreses estan disponibles els 365 dies de l’any perquè cada joguina que estigui en bon estat i que no s’utilitzi trobi una nova llar on jugar mentre ofereix oportunitats laborals, socials i mediambientals.

 
VEURE TOTES LES NOVETATS