La Fundació Intermèdia i la Fundació Formació i Treball participen en l’activitat d’Aprenentatge i Servei en col·laboració amb el projecte “Àpats en companyia”

10 desembre 2019 Notícies

Des de Formació i Treball apostem per projectes socials que donen una assistència a les activitats de la vida diària de persones grans en situació de fragilitat, orientat a potenciar un envelliment actiu i saludable i que a més vol cobrir dues necessitats bàsiques: alimentació i un espai relacional de vincles d’amistat i de connexió amb la comunitat. En aquest sentit, la Fundació Intermèdia i la Fundació Formació i Treball han treballat juntes en una proposta educativa per les persones usuàries del programa de reinserció de persones recluses del Programa Reincorpora.

       

Els usuaris d’aquest projecte, subvencionat per l’Obra Social “la Caixa”, han realitzat durant el mes de novembre de l’any passat un itinerari d’acompanyament amb persones de la tercera edat usuàries del servei de menjador comunitari del barri de Torreforta – La Granja de Tarragona. A la Llar de Jubilats del centre de Serveis Socials es porta a terme la iniciativa “Àpats en companyia” amb l’objectiu de sumar habilitats per a fomentar les competències de relació interpersonal, comunicatives, de treball en equip i disposició a l’aprenentatge.

Aquesta activitat ha comptat amb un grup de dues persones o més d’aquestes entitats socials que feien un acompanyament de dilluns a divendres en horari de 13:00h a 15:00h, durant l’espai del menjar col·laborant amb les tasques del servei i de la preparació dels menjars, així com formar part activa de la dinamització de l’espai amb les diferents activitats que es van realitzar. A més es van promoure els valors, la participació social i el compromís cívic, afavorint l’intercanvi d’experiències entre les persones participants. Aquesta proposta ha estat també per a proporcionar-les a les persones de la tercera edats un espai on relacionar-se i així fomentar les relacions socials amb altres participants del mateix col·lectiu.

  Intermedia

Resultado de imagen de cireVEURE TOTES LES NOVETATS